För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammsmäckor

Betyg (1-5):
2.88 (34 betyg)

Särskilt goda och saftiga färsbiffar med smak av vitlök och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda färs, lök, ägg, salt, peppar och vatten. Blanda örterna med färsen. Smält fettet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Servering

Servera med bulgur blandad med tomat och sallad, samt gärna en yoghurtsås. Ett glutenfritt alternativ till bulgur är quinoa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltgryta med rotfrukter

(25)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Karibisk köttgryta

(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Lammsmäckor

Betyg (1-5):
2.88 (34 betyg)

Särskilt goda och saftiga färsbiffar med smak av vitlök och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, lök, ägg, salt, peppar och vatten. Blanda örterna med färsen. Smält fettet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Servering

Servera med bulgur blandad med tomat och sallad, samt gärna en yoghurtsås. Ett glutenfritt alternativ till bulgur är quinoa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltgryta med rotfrukter

(25)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Karibisk köttgryta

(15)