Lammrulle

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • ½-3/4 kg tunnbringa
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyfta
  • Extra smaksättning:
  • rivet skal av ½ citron
  • basilika
  • eller 1 msk senapsfrö
  • till kokning:
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rullen görs av tunnbringa med slaksidan kvar. Den kan antingen ugnsbakas i foliepaket eller kokas i saltat vatten. Passar bäst att servera kall och tunt skivad, som smörgåsmat, t ex på julbordet. Lägg bringan med köttsidan upp. Skär med vass kniv tätt intill revbenen genom den övre hinnan. Bryt sedan loss revbenen. Strö över salt, peppar, ev skalad pressad vitlök eller vitlökspulver, dessutom rivet citronskal, smulad örtkrydda och hackad persilja eller senapsfrön och hackad dill. Rulla ihop till en fast rulle och bind ihop den med steksnöre.
  2. Extra smaksättning: Rivet skal av ½ citron + 1 tsk oregano eller basilika + 1 dl hackad persilja eller 1 msk gult senapsfrö + 1 dl hackad dill.
  3. I ugn: Ugnstemperatur 175ºC. Svep in rullen i aluminiumfolie, lägg paketet i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Låt stå 1 1/4 timme. Låt rullen kallna i folien.
  4. I gryta: Lägg rullen i en gryta. Mät upp och häll på kallt eller varmt vatten tills rullen är täckt. Koka upp, tillsätt salt och koka under lock på svag värme ca 1 timme. Låt rullen kallna i spadet. Förvara den sedan i folie.
  5. Håller sig ca 1 vecka i kylskåp och kan även frysas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser (8)
  • ½-3/4 kg tunnbringa
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyfta
  • Extra smaksättning:
  • rivet skal av ½ citron
  • basilika
  • eller 1 msk senapsfrö
  • till kokning:
  • 2 tsk salt

Lammrulle

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rullen görs av tunnbringa med slaksidan kvar. Den kan antingen ugnsbakas i foliepaket eller kokas i saltat vatten. Passar bäst att servera kall och tunt skivad, som smörgåsmat, t ex på julbordet. Lägg bringan med köttsidan upp. Skär med vass kniv tätt intill revbenen genom den övre hinnan. Bryt sedan loss revbenen. Strö över salt, peppar, ev skalad pressad vitlök eller vitlökspulver, dessutom rivet citronskal, smulad örtkrydda och hackad persilja eller senapsfrön och hackad dill. Rulla ihop till en fast rulle och bind ihop den med steksnöre.
  2. Extra smaksättning: Rivet skal av ½ citron + 1 tsk oregano eller basilika + 1 dl hackad persilja eller 1 msk gult senapsfrö + 1 dl hackad dill.
  3. I ugn: Ugnstemperatur 175ºC. Svep in rullen i aluminiumfolie, lägg paketet i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Låt stå 1 1/4 timme. Låt rullen kallna i folien.
  4. I gryta: Lägg rullen i en gryta. Mät upp och häll på kallt eller varmt vatten tills rullen är täckt. Koka upp, tillsätt salt och koka under lock på svag värme ca 1 timme. Låt rullen kallna i spadet. Förvara den sedan i folie.
  5. Håller sig ca 1 vecka i kylskåp och kan även frysas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies