
Lammracks med rostad potatis
Betyg (1-5):
Ska du bara grilla en gång i sommar, grilla mina lammracks. Du kommer inte att ångra dig!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (18)
- 1.2 kg lammracks
- 0.5 dl olivolja
- 4 skivade vitlöksklyftor
- 2 repade kvistar rosmarin
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- Rostade potatisar
- 1 kg färskpotatis
- 0.5 knippe morötter
- 4 hela, krossade vitlöksklyfta
- 2 rosmarinkvistar
- 2 msk olivolja
- 1 msk flingsalt
- Spetskålssallad
- 0.5 finstrimlad spetskål
- 0.5 citron, pressad saft
- salt
- Vitlökssmör
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 rostade vitlöksklyftor från den rostade potatisen
- 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
Gör så här
- Blanda olja, vitlök och rosmarin till en marinad. Vänd runt köttet och marinera, minst 3 timmar men gärna över natten.
- Salta och peppra lammet. Grilla eller stek i riktigt het panna till fin stekyta. Fortsätt stek på indirekt värme i grillen eller i ugnen till en innertemperatur på 58°.
Rostade potatisar
- Fördela potatis, morötter, vitlök och rosmarin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
- Vänd runt kål med citronsaft och smaka av med salt. Vispa smör pösigt med elvisp och smaksätt med mosade rostade vitlöksklyftor och citronskal.
Liknande recept
Lammracks med rostad potatis
Betyg (1-5):
Ska du bara grilla en gång i sommar, grilla mina lammracks. Du kommer inte att ångra dig!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda olja, vitlök och rosmarin till en marinad. Vänd runt köttet och marinera, minst 3 timmar men gärna över natten.
- Salta och peppra lammet. Grilla eller stek i riktigt het panna till fin stekyta. Fortsätt stek på indirekt värme i grillen eller i ugnen till en innertemperatur på 58°.
Rostade potatisar
- Fördela potatis, morötter, vitlök och rosmarin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
- Vänd runt kål med citronsaft och smaka av med salt. Vispa smör pösigt med elvisp och smaksätt med mosade rostade vitlöksklyftor och citronskal.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-08-17
Lätt och mycket smakrikt, Rekommenderas varmt ! ! !
2017-04-28
Supersaftiga ribs!
2015-07-17
Kanon god
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Boris
2018-08-17
Lätt och mycket smakrikt, Rekommenderas varmt ! ! !
Cecilia
2017-04-28
Supersaftiga ribs!
Lars
2015-07-17
Kanon god