Lammkorv med örter

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Ugnstemperatur:225-Grill
2 3/4 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 meter krokfjälster - "korvskinn" (beställs i butik)
  • 2 kg lammfärs
  • 2 gula lökar, stora
  • 2 msk salt
  • 7 dl vatten, iskallt
  • 1 citron
  • 1 msk socker
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. <p>Blir ca 2 3/4 kg. Beräkna ca 125 g korv per portion.
  2. Obs! Både kött, vätska och beredningsskål måste vara riktigt kalla. För att kunna stoppa korv behövs en köttkvarn med korvhorn.
  3. <h3>
  4. Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Skala och finhacka löken. Arbeta först färsen riktigt väl med saltet. Tillsätt sedan det kalla vattnet i ett par omgångar. Konsistensen ska vara som en lös köttfärssmet. Arbeta färsen väl, 2-3 min, använd gärna elvispens degkrokar.
  5. Borsta citronen i varmt vatten, torka den och riv av skalet. Pressa ut saften och blanda den med sockret. Det är viktigt att inte hälla enbart citronsaft på köttet. Blanda färsen med citronsaft och -skal, persilja, kryddor och skalad, pressad vitlök.
  6. Trä upp fjälstren på korvhornet till köttkvarnen och stoppa i smeten ganska hårt. Knyt om med bomullssnören till ca 15 cm långa korvar. Låt dem ligga övertäckta ett par timmar eller över en natt i kylskåp så att alla smaker blandas.
  7. Lägg korvarna på ugnssäkert fat och stek dem i mitten av ugnen, i 225ºC ugnsvärme, ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 meter krokfjälster - "korvskinn" (beställs i butik)
  • 2 kg lammfärs
  • 2 gula lökar, stora
  • 2 msk salt
  • 7 dl vatten, iskallt
  • 1 citron
  • 1 msk socker
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor

Lammkorv med örter

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Ugnstemperatur:225-Grill
2 3/4 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Blir ca 2 3/4 kg. Beräkna ca 125 g korv per portion.
  2. Obs! Både kött, vätska och beredningsskål måste vara riktigt kalla. För att kunna stoppa korv behövs en köttkvarn med korvhorn.
  3. <h3>
  4. Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Skala och finhacka löken. Arbeta först färsen riktigt väl med saltet. Tillsätt sedan det kalla vattnet i ett par omgångar. Konsistensen ska vara som en lös köttfärssmet. Arbeta färsen väl, 2-3 min, använd gärna elvispens degkrokar.
  5. Borsta citronen i varmt vatten, torka den och riv av skalet. Pressa ut saften och blanda den med sockret. Det är viktigt att inte hälla enbart citronsaft på köttet. Blanda färsen med citronsaft och -skal, persilja, kryddor och skalad, pressad vitlök.
  6. Trä upp fjälstren på korvhornet till köttkvarnen och stoppa i smeten ganska hårt. Knyt om med bomullssnören till ca 15 cm långa korvar. Låt dem ligga övertäckta ett par timmar eller över en natt i kylskåp så att alla smaker blandas.
  7. Lägg korvarna på ugnssäkert fat och stek dem i mitten av ugnen, i 225ºC ugnsvärme, ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies