För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammgryta med frukt och mandel

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

En gryta är faktiskt snabbmat eftersom den effektiva arbetstiden är kort. Belöningen är riklig, mustig och så god!

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammkött eller älgstek
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning, eller motsvarande mängd kycklingfond
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel
  • Till servering:
  • 2 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 4 msk hackad persilja
  • 300 g kokt blomkål
  • 5 kokta salladslökar, i bitar
  • 6 mjuka pitabröd eller tortilla

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 x 3 cm bitar. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  2. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning eller fond. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30-45 minuter.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med couscous, persilja, grönsaker och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-10

Hej Gabriella! Tillbehören kan serveras vid sidan av till grytan, och toppa med salladslöken. Bröden kan värmas och serveras vid sidan av så kan man doppa dem i grytan. Lycka till i köket!

Gabriella

2019-12-05

Vad ska man göra med tillbehören? Beskrivning saknas. Dessutom tycker jag det inte är så genomtänkt att ingredienser och instruktioner står på olika flikar om receptet öppnas i webbläsare (safari på ipad). Ett ”laga-läge” som finns i andra motsvarande appar vore mycket bättre!

Liknande recept

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

(2)

Kryddiga honungsribs

(19)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Marinerad biff med mango

(9)

Tacos al pastor

(10)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g lammkött eller älgstek
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning, eller motsvarande mängd kycklingfond
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel
  • Till servering:
  • 2 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 4 msk hackad persilja
  • 300 g kokt blomkål
  • 5 kokta salladslökar, i bitar
  • 6 mjuka pitabröd eller tortilla

Lammgryta med frukt och mandel

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

En gryta är faktiskt snabbmat eftersom den effektiva arbetstiden är kort. Belöningen är riklig, mustig och så god!

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 x 3 cm bitar. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  2. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning eller fond. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30-45 minuter.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med couscous, persilja, grönsaker och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-10

Hej Gabriella! Tillbehören kan serveras vid sidan av till grytan, och toppa med salladslöken. Bröden kan värmas och serveras vid sidan av så kan man doppa dem i grytan. Lycka till i köket!

Gabriella

2019-12-05

Vad ska man göra med tillbehören? Beskrivning saknas. Dessutom tycker jag det inte är så genomtänkt att ingredienser och instruktioner står på olika flikar om receptet öppnas i webbläsare (safari på ipad). Ett ”laga-läge” som finns i andra motsvarande appar vore mycket bättre!

Liknande recept

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

(2)

Kryddiga honungsribs

(19)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Marinerad biff med mango

(9)

Tacos al pastor

(10)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)