Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Lammfärsbiffar kryddade med timjan och vitlök som är de bästa lammkryddorna. Så gott med smörstekt kål och rotseller. Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • och smör, till stekning olja
  • Tillbehör
  • 500 g rotselleri
  • 500 g potatis
  • 2 msk olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g rödkål
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Blanda färsen med crème fraiche, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Forma till små biffar med blöta händer.
  2. Skala och skär rotsellerin i grova bitar. Skär potatisen i lika stora bitar. Vänd runt allt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Skär kålen i större bitar och stek på medelvärme i smör. Rör om då och då. Kålen är klar när den mjuknat och smakar sött. Smaka av med salt.
  4. Stek biffarna på hög värme i smör och olja till fin färg. Häll upp kålen i en ugnsform och lägg biffarna ovanpå. Låt stå i ugnen tillsammans med potatisen tills biffarna är genomstekta, ca 6 min.
  5. Servera ev allt ur samma plåt och med klickar av crème fraiche smaksatt med vitlök ovanpå. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-06

Hej Pia! Nu har vi rättat till receptet, och det ska vara 1 dl crème fraiche och 2 vitlöksklyftor till biffarna, och resten till garnering. Lycka till i köket!

Pia

2019-10-29

Konstigt recept! Hur mycket vitlök och creme fraiche ska det vara i biffarna.

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • och smör, till stekning olja
  • Tillbehör
  • 500 g rotselleri
  • 500 g potatis
  • 2 msk olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g rödkål
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • färsk timjan, till garnering

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Lammfärsbiffar kryddade med timjan och vitlök som är de bästa lammkryddorna. Så gott med smörstekt kål och rotseller. Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med crème fraiche, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Forma till små biffar med blöta händer.
  2. Skala och skär rotsellerin i grova bitar. Skär potatisen i lika stora bitar. Vänd runt allt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Skär kålen i större bitar och stek på medelvärme i smör. Rör om då och då. Kålen är klar när den mjuknat och smakar sött. Smaka av med salt.
  4. Stek biffarna på hög värme i smör och olja till fin färg. Häll upp kålen i en ugnsform och lägg biffarna ovanpå. Låt stå i ugnen tillsammans med potatisen tills biffarna är genomstekta, ca 6 min.
  5. Servera ev allt ur samma plåt och med klickar av crème fraiche smaksatt med vitlök ovanpå. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-06

Hej Pia! Nu har vi rättat till receptet, och det ska vara 1 dl crème fraiche och 2 vitlöksklyftor till biffarna, och resten till garnering. Lycka till i köket!

Pia

2019-10-29

Konstigt recept! Hur mycket vitlök och creme fraiche ska det vara i biffarna.

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)