Lamm på grekiskt vis
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Lamm på grekiskt vis

0 (0 betyg)

Kotletter med aubergine, oregano och en knutta kanel stekta i ungnen.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g aubergine
  • 2 gula lökar
  • 150 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm kanel
  • 4 st lammkotletter eller skivor av t ex stek
  • 4 msk hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela auberginen i fyra delar på längden och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda bitarna med ca 1 tsk salt och låt stå 15-20 minuter. Pressa sedan ur vätskan och torka bitarna med hushållspapper.

  2. 2

    Skala och hacka löken grovt. Skåra och skålla gärna tomaterna så skalen kan dras av. Skär tomaterna i stora tärningar. Sätt på ugnen. Fräs löken nästan mjuk i lite olja i en gryta. Blanda i auberginebitarna och låt dem få lite färg. Rör i tomaterna, lite salt och peppar, vitlök, oregano och kanel. Låt grönsakerna koka upp och häll sedan över dem i en ugnssäker form. Lägg lammkotletterna ovanpå. Pensla köttet med lite olja, salta och peppra.

  3. 3

    Sätt in formen i mitten av ugnen och låt den stå ca 30 minuter, tills köttet är så genomstekt som önskas. Smaka av och strö persilja över.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar