
Kycklingvingar "sweet and sour"
Ingefära, citron och sweet chili sås ger kycklingen en fantastisk smak.
- 600 g kycklingvingar
- 8 dl hönsbuljong
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- 3 msk soja
- 1 dl sweet chilisås
- 2 msk socker
Gör så här
- Sätt på ugnen. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i kycklingvingar och alla andra ingredienser och koka upp igen. Låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Ta upp vingarna, men spara såsen, och lägg dem på en plåt.
- Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills vingarna fått fin färg, ca 10 minuter. Låt under tiden såsen småkoka. Pensla vingarna med sås. Använd resten av såsen att doppa vingarna i när ni äter.
Kycklingvingar "sweet and sour"
Ingefära, citron och sweet chili sås ger kycklingen en fantastisk smak.
Gör så här
- Sätt på ugnen. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i kycklingvingar och alla andra ingredienser och koka upp igen. Låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Ta upp vingarna, men spara såsen, och lägg dem på en plåt.
- Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills vingarna fått fin färg, ca 10 minuter. Låt under tiden såsen småkoka. Pensla vingarna med sås. Använd resten av såsen att doppa vingarna i när ni äter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-06-24
Jätte gott recept! Ge inte upp, utan sjud/koka tills såsen tjocknar.
2021-02-20
Kokade såsen i 40 min., men den blev aldrig tjock... var som en soppa.. dessutom ganska smaklös. Slöseri med ingredienser, dåligt recept.
2019-03-14
Det absolut bästa och godaste receptet på kycklingvingar! Öka bara mängden förutom vattnet och det blir görgott. Om någon tycker såsen är för tunn, då är det bara till att reda den, eller hur?
2018-11-05
Hej Christoffer! Såsen kan behöva sjuda ganska länge för att tjockna.
2018-10-30
Förstår inte riktigt hur det här ska bli en sås, blev mer av en soppa så kycklingen blev inte kladdig som på bilden. Konstigt recept
2017-12-13
Helt underbart
2015-05-18
Äntligen på Internet! Jag hittade detta receptet i butiken för säkert 10 år sedan. Men den lappen... har antingen förkommit eller gömt sig. Receptet har säkert funnits på Internet jättelänge, men nu har jag bokmärkt receptet! Jag älskar denna kyckling! Den smälter i munnen! Receptet går att variera efter smak.
2015-04-12
Grymt gott! Jag har lagat denna rätt i flera års tid. Brukar dock krydda upp buljongen lite extra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jenny
2021-06-24
Jätte gott recept! Ge inte upp, utan sjud/koka tills såsen tjocknar.
Ann
2021-02-20
Kokade såsen i 40 min., men den blev aldrig tjock... var som en soppa.. dessutom ganska smaklös. Slöseri med ingredienser, dåligt recept.
Sture
2019-03-14
Det absolut bästa och godaste receptet på kycklingvingar! Öka bara mängden förutom vattnet och det blir görgott. Om någon tycker såsen är för tunn, då är det bara till att reda den, eller hur?
2018-11-05
Hej Christoffer! Såsen kan behöva sjuda ganska länge för att tjockna.
Christoffer
2018-10-30
Förstår inte riktigt hur det här ska bli en sås, blev mer av en soppa så kycklingen blev inte kladdig som på bilden. Konstigt recept
Lise-Lotte
2017-12-13
Helt underbart
Jakob
2015-05-18
Äntligen på Internet! Jag hittade detta receptet i butiken för säkert 10 år sedan. Men den lappen... har antingen förkommit eller gömt sig. Receptet har säkert funnits på Internet jättelänge, men nu har jag bokmärkt receptet! Jag älskar denna kyckling! Den smälter i munnen! Receptet går att variera efter smak.
Sture
2015-04-12
Grymt gott! Jag har lagat denna rätt i flera års tid. Brukar dock krydda upp buljongen lite extra.