
Kycklinglevermousse med balsamsirap
Betyg (1-5):
Söt och smakfull aperitif.
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Mousse:
- 200 g kycklinglever
- 1 msk smör eller margarin
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 0.5 krm svartpeppar
- 0.5 krm timjan
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- Balsamsirap:
- 0.5 dl balsamvinäger
- 0.5 dl socker eller honung
Gör så här
Mousse
- Skär levern i mindre bitar och ta bort eventuella
hinnor.
Stek levern på svag värme ca 5 min.
Den ska vara genomstekt, men får inte bli för brun.
Låt vitlöken steka med mot slutet. - Finfördela lever och vitlök med resten av ingredienserna
till moussen i matberedare/mixer till en
slät massa.
Låt stå i kylen tills den stelnat.
Balsamsirap
- Koka upp vinäger och socker eller honung.
Sjud utan lock knappt 2 min. Låt svalna. Förvara i rumstemperatur. - Bred moussen på bitar av baguetter som rostats
i ugnen och ringla över balsamsirapen.
Servering
Garnera eventuellt med sallads- eller örtblad.
Liknande recept
Kycklinglevermousse med balsamsirap
Betyg (1-5):
Söt och smakfull aperitif.
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Mousse
- Skär levern i mindre bitar och ta bort eventuella
hinnor.
Stek levern på svag värme ca 5 min.
Den ska vara genomstekt, men får inte bli för brun.
Låt vitlöken steka med mot slutet. - Finfördela lever och vitlök med resten av ingredienserna
till moussen i matberedare/mixer till en
slät massa.
Låt stå i kylen tills den stelnat.
Balsamsirap
- Koka upp vinäger och socker eller honung.
Sjud utan lock knappt 2 min. Låt svalna. Förvara i rumstemperatur. - Bred moussen på bitar av baguetter som rostats
i ugnen och ringla över balsamsirapen.
Servering
Garnera eventuellt med sallads- eller örtblad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!