Kycklinglevermousse med balsamsirap

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Söt och smakfull aperitif.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mousse:
  • 200 g kycklinglever
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm timjan
  • 0.5 dl vispgrädde
  • Balsamsirap:
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl socker eller honung

Gör så här

Mousse

  1. Skär levern i mindre bitar och ta bort eventuella hinnor. <br>Stek levern på svag värme ca 5 min.<br> Den ska vara genomstekt, men får inte bli för brun.<br> Låt vitlöken steka med mot slutet.<br>
  2. Finfördela lever och vitlök med resten av ingredienserna till moussen i matberedare/mixer till en slät massa.<br> Låt stå i kylen tills den stelnat.<br>

Balsamsirap

  1. Koka upp vinäger och socker eller honung.<br> Sjud utan lock knappt 2 min. Låt svalna. Förvara i rumstemperatur.<br>
  2. Bred moussen på bitar av baguetter som rostats i ugnen och ringla över balsamsirapen.<br>

Servering

Garnera eventuellt med sallads- eller örtblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Skagenröra

(29)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
8 st
  • Mousse:
  • 200 g kycklinglever
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm timjan
  • 0.5 dl vispgrädde
  • Balsamsirap:
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl socker eller honung

Kycklinglevermousse med balsamsirap

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Söt och smakfull aperitif.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Mousse

  1. Skär levern i mindre bitar och ta bort eventuella hinnor. <br>Stek levern på svag värme ca 5 min.<br> Den ska vara genomstekt, men får inte bli för brun.<br> Låt vitlöken steka med mot slutet.<br>
  2. Finfördela lever och vitlök med resten av ingredienserna till moussen i matberedare/mixer till en slät massa.<br> Låt stå i kylen tills den stelnat.<br>

Balsamsirap

  1. Koka upp vinäger och socker eller honung.<br> Sjud utan lock knappt 2 min. Låt svalna. Förvara i rumstemperatur.<br>
  2. Bred moussen på bitar av baguetter som rostats i ugnen och ringla över balsamsirapen.<br>

Servering

Garnera eventuellt med sallads- eller örtblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Skagenröra

(29)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies