Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

Betyg (1-5):
3 (13 betyg)

Klassiska köttbullar med kyckling.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 1 kg potatis
  • Kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Krämig sås
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fond du chef (buljong), biff eller kyckling
  • 0.5 msk mörk sirap
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Köttbullar:

  1. Blanda ströbrödet med mjölk, ägg, lök, persilja, vitlök, citron, salt och peppar. Låt stå några minuter. Blanda ner kycklingfärsen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.
  2. Forma bollar med blöta händer och stek runt om till fin färg och helt genomstekta, ca 6 min. Ta upp köttbullarna.

Krämig sås:

  1. Stek lök i fettet som är kvar i pannan. Häll i vatten, crème fraiche, fond och sirap. Låt sjuda ca 5 min.

Rårörda lingon:

  1. Rör lingonen med sockret tills det lösts upp och lingonen tinat. Servera kycklingköttbullarna med den krämiga såsen, kokt potatis och lingon.

Tips

Servera gärna med kokta gröna ärter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tandoorikyckling med ris

(22)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Kalkon med äpple och salvia

(6)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Indisk kycklinggryta

(10)

Fajitagryta med kyckling

(5)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 1 kg potatis
  • Kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Krämig sås
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fond du chef (buljong), biff eller kyckling
  • 0.5 msk mörk sirap
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

Betyg (1-5):
3 (13 betyg)

Klassiska köttbullar med kyckling.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Köttbullar:

  1. Blanda ströbrödet med mjölk, ägg, lök, persilja, vitlök, citron, salt och peppar. Låt stå några minuter. Blanda ner kycklingfärsen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.
  2. Forma bollar med blöta händer och stek runt om till fin färg och helt genomstekta, ca 6 min. Ta upp köttbullarna.

Krämig sås:

  1. Stek lök i fettet som är kvar i pannan. Häll i vatten, crème fraiche, fond och sirap. Låt sjuda ca 5 min.

Rårörda lingon:

  1. Rör lingonen med sockret tills det lösts upp och lingonen tinat. Servera kycklingköttbullarna med den krämiga såsen, kokt potatis och lingon.

Tips

Servera gärna med kokta gröna ärter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tandoorikyckling med ris

(22)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Kalkon med äpple och salvia

(6)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Indisk kycklinggryta

(10)

Fajitagryta med kyckling

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies