Kycklinggryta med knödel
  • Tid 40 min

Kycklinggryta med knödel

4 (4 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
Knödel:
  • 300 g lantbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
Kycklinggryta:
  • 2 gul lök
  • 2 + 2 msk smör
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1.2 kg kyckling
  • 3 dl vatten
  • 6 vitlöksklyfta
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 röd chilipepparfrukt
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 röd paprika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten i en stor kastrull. Tärna brödet och blanda med mjölk, ägg och salt. Krama ihop brödtärningarna till runda bollar, något större än en pingisboll.

  2. 2

    Lägg knödlarna i kastrullen och låt koka 3–5 minuter. Koka i 2 omgångar och lyft upp dem med hålslev.

  3. 3

    Stek löken med 2 matskedar smör i en kastrull. Tillsätt buljongtärning, kyckling och vatten. Koka under lock cirka 45 minuter.

  4. 4

    Ta upp kycklingen och bena ur den. Hetta upp resten av smöret i en gryta eller kastrull och stek vitlök, paprikapulver, tomatpuré och hackad chili i 2 minuter.

  5. 5

    Tillsätt grädde, salt, paprika och kycklingbitar. Låt småputtra under lock i 20 minuter. Lägg i knödeln de sista 5 minuterna.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @Annika Först tar du 2 msk smör till löken sedan tar du resterande 2 msk till vitlöken, paprikapulvret, tomatpurén och den hackade chilin.

  • Annika

    Vad betyder "resten av smöret"? Hur kan det stå "40 min" när bara koktiden är 45 min?

  • Kiki

    Jag hällde i allt kokspad och lök från kycklingskoket. Det blev mycket gott!!!!!!!! Knölarna kan med fördel göras mycket mindre eller skippas helt och göra grocci i stället.

  • Johanna

    Jag tillsatte all buljong, inkl. lök, från kycklingkoket. Tolkade det som att receptet av misstag utelämnade detta eftersom det är avsevärt mycket mer sås på fotot, inkl lök. Det blev jättegott!

Visa fler