
Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor
Betyg (1-5):
Italiensk klassiker med kyckling istället för kalvstek. Tonfisksåsen är gudomligt god. Recept av Mai-Lis Hellénius och Foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 gulbetor
- 250 g sparrisbroccoli
- 0.5 dl pistagenötter
- 600 g tunt skivade kycklingfiléer
- 1 msk olja eller smör att steka i
- 2 tsk olivolja och flingsalt till servering
- salt och peppar
- Tonfisksås (Tonnato)
- 200 g tonfisk (på burk) inkl oljan
- 1 sardellfilé
- 2 msk små kapris
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
- 0.5 tsk mortlad svartpeppar
- 0.5 dl kallt vatten
- Till servering
- 600 g kokt eller ugnsrostad delikatesspotatis
Gör så här
- Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten och gnid av skalet med fingrarna. Skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
- Lägg broccolin i saltat kokande vatten och låt koka ca 3 min. Rosta nötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt.
Tonfisksås:
- Mixa alla ingredienser med mixerstav eller i en matberedare till en slät sås. (Häll i vatten till önskad konsistens.)
- Grilla eller stek kycklingskivorna 1–2 min per sida i olja eller smör. Salta och peppra.
- Ringla olja på grönsakerna och salta ev. Toppa med pistaschnötterna och servera med kyckling, tonfisksås och potatis.
Liknande recept
Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor
Betyg (1-5):
Italiensk klassiker med kyckling istället för kalvstek. Tonfisksåsen är gudomligt god. Recept av Mai-Lis Hellénius och Foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten och gnid av skalet med fingrarna. Skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
- Lägg broccolin i saltat kokande vatten och låt koka ca 3 min. Rosta nötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt.
Tonfisksås:
- Mixa alla ingredienser med mixerstav eller i en matberedare till en slät sås. (Häll i vatten till önskad konsistens.)
- Grilla eller stek kycklingskivorna 1–2 min per sida i olja eller smör. Salta och peppra.
- Ringla olja på grönsakerna och salta ev. Toppa med pistaschnötterna och servera med kyckling, tonfisksås och potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-08-19
Fantastisk god sås, serverade med ugnsrostade småpotatisar och ugnsrostade rädisor a la Marcus Samuelsson. Sommarens bästa måltid!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annika P
2017-08-19
Fantastisk god sås, serverade med ugnsrostade småpotatisar och ugnsrostade rädisor a la Marcus Samuelsson. Sommarens bästa måltid!