Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Italiensk klassiker med kyckling istället för kalvstek. Tonfisksåsen är gudomligt god. Recept av Mai-Lis Hellénius och Foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 3 gulbetor
  • 250 g sparrisbroccoli
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 600 g tunt skivade kycklingfiléer
  • 1 msk olja eller smör att steka i
  • 2 tsk olivolja och flingsalt till servering
  • salt och peppar
  • Tonfisksås (Tonnato)
  • 200 g tonfisk (på burk) inkl oljan
  • 1 sardellfilé
  • 2 msk små kapris
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 tsk mortlad svartpeppar
  • 0.5 dl kallt vatten
  • Till servering
  • 600 g kokt eller ugnsrostad delikatesspotatis

Gör så här

  1. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten och gnid av skalet med fingrarna. Skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Lägg broccolin i saltat kokande vatten och låt koka ca 3 min. Rosta nötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt.

Tonfisksås:

  1. Mixa alla ingredienser med mixerstav eller i en matberedare till en slät sås. (Häll i vatten till önskad konsistens.)
  2. Grilla eller stek kycklingskivorna 1–2 min per sida i olja eller smör. Salta och peppra.
  3. Ringla olja på grönsakerna och salta ev. Toppa med pistaschnötterna och servera med kyckling, tonfisksås och potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika P

2017-08-19

Fantastisk god sås, serverade med ugnsrostade småpotatisar och ugnsrostade rädisor a la Marcus Samuelsson. Sommarens bästa måltid!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Lax- och spenatpaj

(90)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 gulbetor
  • 250 g sparrisbroccoli
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 600 g tunt skivade kycklingfiléer
  • 1 msk olja eller smör att steka i
  • 2 tsk olivolja och flingsalt till servering
  • salt och peppar
  • Tonfisksås (Tonnato)
  • 200 g tonfisk (på burk) inkl oljan
  • 1 sardellfilé
  • 2 msk små kapris
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 tsk mortlad svartpeppar
  • 0.5 dl kallt vatten
  • Till servering
  • 600 g kokt eller ugnsrostad delikatesspotatis

Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Italiensk klassiker med kyckling istället för kalvstek. Tonfisksåsen är gudomligt god. Recept av Mai-Lis Hellénius och Foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten och gnid av skalet med fingrarna. Skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Lägg broccolin i saltat kokande vatten och låt koka ca 3 min. Rosta nötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt.

Tonfisksås:

  1. Mixa alla ingredienser med mixerstav eller i en matberedare till en slät sås. (Häll i vatten till önskad konsistens.)
  2. Grilla eller stek kycklingskivorna 1–2 min per sida i olja eller smör. Salta och peppra.
  3. Ringla olja på grönsakerna och salta ev. Toppa med pistaschnötterna och servera med kyckling, tonfisksås och potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika P

2017-08-19

Fantastisk god sås, serverade med ugnsrostade småpotatisar och ugnsrostade rädisor a la Marcus Samuelsson. Sommarens bästa måltid!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Lax- och spenatpaj

(90)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies