Kycklingfilé med parmaskinka
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Kycklingfilé med parmaskinka

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 blad färsk salvia
  • 150 g tunt skivad parmaskinka, en skiva per portion
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Vänd kycklingfiléerna i vetemjölet. Bryn filéerna på båda sidor på medelstark värme 5-8 minuter. Lägg över dem i en ugnssäker form och häll över vinet.

  2. 2

    Efterstek filéerna i mitten av ugnen ca 20 minuter. Använd helst stektermometer vid stekningen i ugnen, kycklingfiléerna är färdiga vid 66º C innertemperatur.

  3. 3

    Ta upp filéerna. Lägg på salviablad och linda om en skiva parmaskinka runt varje filé. Lägg tillbaka filéerna i formen och gratinera i övre delen av ugnen under grillelementet 225º C tills skinkan har blivit rostad.

Servering

Servera gärna med nykokt sparris och fräsch grön sallad.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar