Kycklingfärsspett med grekisk sallad

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Underbar sommarkombo: färsspett med citron och vitlök, krispig sallad och klyftpotatis!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 500 g kycklingfärs
  • 400 g vita bönor, Kokta (på burk)
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl finhackad färsk oregano eller 1 msk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ugnspotatis
  • 1 kg bakpotatis
  • 5 hela vitlöksklyftor, krossade
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • olivolja till pensling
  • Grekisk sallad
  • 3 tomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 grön paprika
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl kalamataoliv
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform med vitlöksklyftorna. Pressa över citronsaft och ringla över olja. Strö på oregano och salt.
  2. Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen 30 min. Ta bort folien och höj temperaturen till 250°. Rosta potatisarna tills de fått färg, 10–15 min.
  3. Lägg bönorna i en bunke och mosa med gaffel eller med handen. Blanda i färs och resten av ingredienserna till en jämn smet. Krama fast smeten på grillspett.
  4. Skär tomater och gurka i bitar. Strimla paprika och lök. Lägg alla grönsaker och oliverna i en djup tallrik och toppa med fetaosten. Ringla över olja.
  5. Pensla spetten med olja och grilla runt om till fin färg. Servera med potatisklyftor, greksallad och tzatziki, se recept intill.

Tips

Strö över lite torkad oregano på salladen – som i Grekland.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2018-06-14

Provade göra dessa i ugnen istället, god smak men tyckte de var lite aningen torra. Vet inte om det kanske är pga bönorna. Kommer nog prova göra dem igen nån gång och testa att tillsätta lite olja eller kanske ett ägg i smeten.

Liknande recept

Tre snabbgrillade spett

(9)

Caesersallad med kycklingspett

(2)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g kycklingfärs
  • 400 g vita bönor, Kokta (på burk)
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl finhackad färsk oregano eller 1 msk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ugnspotatis
  • 1 kg bakpotatis
  • 5 hela vitlöksklyftor, krossade
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • olivolja till pensling
  • Grekisk sallad
  • 3 tomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 grön paprika
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl kalamataoliv
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Underbar sommarkombo: färsspett med citron och vitlök, krispig sallad och klyftpotatis!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform med vitlöksklyftorna. Pressa över citronsaft och ringla över olja. Strö på oregano och salt.
  2. Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen 30 min. Ta bort folien och höj temperaturen till 250°. Rosta potatisarna tills de fått färg, 10–15 min.
  3. Lägg bönorna i en bunke och mosa med gaffel eller med handen. Blanda i färs och resten av ingredienserna till en jämn smet. Krama fast smeten på grillspett.
  4. Skär tomater och gurka i bitar. Strimla paprika och lök. Lägg alla grönsaker och oliverna i en djup tallrik och toppa med fetaosten. Ringla över olja.
  5. Pensla spetten med olja och grilla runt om till fin färg. Servera med potatisklyftor, greksallad och tzatziki, se recept intill.

Tips

Strö över lite torkad oregano på salladen – som i Grekland.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2018-06-14

Provade göra dessa i ugnen istället, god smak men tyckte de var lite aningen torra. Vet inte om det kanske är pga bönorna. Kommer nog prova göra dem igen nån gång och testa att tillsätta lite olja eller kanske ett ägg i smeten.

Liknande recept

Tre snabbgrillade spett

(9)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies