Kyckling strange flavour
  • Tid 35 min

Kyckling strange flavour

0 (0 betyg)

Saftig ingefärskyckling med söt sås av sweet chlli, jornötssmör och hönsbuljng.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 9 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 560 g kycklingklubbor
  • 1 gul lök
  • 1 dl färsk koriander
Sås:
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 4 msk sesamfrö
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk socker
  • 1 msk sweet chilisås
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk torr sherry
  • 3 msk soja
  • 1 hackad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vattnet tillsammans med salt och ingefära i en vid gryta. Lägg i kycklingklubborna, koka upp och sjud sedan under lock på svag värme ca 20 minuter.

  2. 2

    Skala och skär löken i så tunna skivor som möjligt och lägg upp dem på ett uppläggningsfat. Rosta svartpeppar och sesamfrön ett par minuter i en stekpanna på svag värme. Rör om hela tiden. Spara ca en fjärdedel av de rostade fröna till garnering. Blanda i resten av såsingredienserna och koka upp.

  3. 3

    Låt kycklingklubborna rinna av och lägg ner dem i såsen. Låt alltsammans sjuda några minuter. Lägg upp kycklingklubborna på lökfatet och häll över såsen. Garnera med hackad koriander och rostade sesamfrön.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går också bra att använda chili på tub, 1 hackad chili motsvarar 1 tsk på tub.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar