Kyckling med ädelostgratinerad broccoli
  • Tid 90 min

Kyckling med ädelostgratinerad broccoli

4 (1 betyg)

Sojamarinaden med kajenn och curry ger kycklingen en god smak som passar utmärkt till broccolibuketterna med crème fracihe- och osttäcke.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g kycklingben
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk curry
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
Gratinerad broccoli:
  • 400 g broccoli
  • 75 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda soja, olja och kryddor. Pensla kycklingen med blandningen. Ställ i kylen 1-2 timmar. Dela broccolin i små buketter, skär den tjocka stammen i skivor. Lägg broccolin i kokande lättsaltat vatten och koka under lock nätt och jämnt mjuk, ca 5 minuter. Låt rinna av. Lägg broccolin i en ugnsform, så stor att botten täcks.

  2. 2

    Smula ner osten i crème fraichen och bred blandningen över broccolin. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter. Grilla kycklingen på utegrill totalt 15-20 minuter.

Servering

Servera med potatisklyftor och skivade tomater.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @Elisabeth Kycklingen ska grillas på utegrillen därför finns ingen ugnstemperatur i receptet. Om du vill kan du steka i ugn ca 30 min 200º, tills köttet släpper från benet.

  • Elisabeth

    Vilken värme på ugnen ?