Kyckling kung pao
  • Tid 15 min

Kyckling kung pao

3.12 (17 betyg)

Snabblagad och välsmakande kycklingwok med inspiration från Kina.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé skuren i ca 1 cm stora kuber
  • 2 msk matolja, t ex rapsolja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade röda chili
  • 1 tsk skalad och tunt skivad ingefära
  • 1 msk torr sherry
  • 1 dl strimlad salladslökar eller purjolök
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 1 finhackad gul lök
Marinad:
  • 1 krm salt
  • 1 msk soja
  • 1 msk torr sherry
  • 2 tsk majsena
Sås:
  • 1 msk soja
  • 2 msk söt chilisås
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk majsena
  • 1 dl hönsbuljong
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med att blanda samman allt till marinaden i en stor bunke och lägg i kycklingbitarna. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Häll i oljan och fräs vitlök, gul lök, chili och ingefära snabbt under omrörning. Tillsätt kycklingbitarna och fräs dem under omrörning ett par minuter. Rör i sherry, lök och sås. Koka upp tills såsen tjocknar. Blanda i jordnötterna.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • christel0@hotmail.se

    Kyckling kung pao