Kyckling i citrussås
  • Tid 30 min

Kyckling i citrussås

0 (0 betyg)

Saftig kyckling i gräddsås med några droppar honung och söndersmulad timjan.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 apelsin
  • 0.5 citron
  • 1.5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
  • 0.5 tsk söndersmulad dragon eller timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 krm flytande honung
  • 4 msk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta apelsin och citron. Skala av lite av citrusskalen och strimla dem till garnering. Pressa saften ur apelsinen och den halva citronen. Häll saften i en låg vid kastrull. Tillsätt buljong, peppar och örtkrydda och koka upp.

  2. 2

    Skär varje kycklingfilé i 2-3 bitar. Lägg dem i buljongen, koka upp och sjud sedan på svag värme under lock tills kycklingen är färdig, 15-20 minuter. Ta upp kycklingköttet. Rör ut mjölet i grädden och häll det i kastrullen under omrörning. Låt såsen koka 3-4 minuter. Smaka av, gärna med några droppar honung. Lägg tillbaka kycklingen och strö över strimlat citrusskal och hackad persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar