Kryddigt quornfärsfräs

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Smakrik vegetarisk färs med spiskummin, koriander, chili och rostade mandelspån.

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 175 g quornfärs eller knappt dubbla mängden vegetarisk färs
  • 0.5 tsk malen mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 2 krm socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
  • 0.5 dl mandelspån, gärna rostade
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i lite fett i en panna. Tillsätt vitlök och färsen och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Låt kryddorna fräsa med mot slutet.
  2. Blanda i tomater, salt, socker och peppar. Koka upp och sjud sedan utan lock ca 10 minuter. Smaka av och strö över mandeln.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsoppa med ägg

(10)

Pad thai med tofu

(17)

Nudelsallad med apelsin och ingefära

(12)

Wokad tofu

(6)

Buddha bowl

(9)

Pad thai - vego

(7)

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

(3)

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 175 g quornfärs eller knappt dubbla mängden vegetarisk färs
  • 0.5 tsk malen mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 2 krm socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
  • 0.5 dl mandelspån, gärna rostade
  • 0.5 tsk salt

Kryddigt quornfärsfräs

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Smakrik vegetarisk färs med spiskummin, koriander, chili och rostade mandelspån.

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i lite fett i en panna. Tillsätt vitlök och färsen och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Låt kryddorna fräsa med mot slutet.
  2. Blanda i tomater, salt, socker och peppar. Koka upp och sjud sedan utan lock ca 10 minuter. Smaka av och strö över mandeln.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsoppa med ägg

(10)

Pad thai med tofu

(17)

Nudelsallad med apelsin och ingefära

(12)

Wokad tofu

(6)

Buddha bowl

(9)

Pad thai - vego

(7)

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

(3)

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies