Kryddiga kamben med blodapelsin och bourbon - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrika och juliga ribs med en kryddblandning du "rubbar" in och en glaze som du häller över i slutet. Supergott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1.5 kg kamben (tunna revbensspjäll)
  • Kryddblandning
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 msk salt
  • Glaze
  • 1 blodapelsin, finrivet skal och saft
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamico di crema (balsamicosirap)
  • 5 msk bourbon eller whiskey

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in den på kambenen. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen på 175° ca 1 tim.
  2. Koka upp apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, ketchup, honung, soja, crèma di balsamico och ev bourbon/whiskey. Låt småputtra tills såsen tjocknat, ca 20 min.
  3. Höj ugnsvärmen till 200°. Häll hälften av glazen över revbenen så de blir helt täckta, tillaga ytterligare 10 min. Vänd och häll över resten av glazen, tillaga ytterligare 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Älgköttbullar

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg kamben (tunna revbensspjäll)
  • Kryddblandning
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 msk salt
  • Glaze
  • 1 blodapelsin, finrivet skal och saft
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamico di crema (balsamicosirap)
  • 5 msk bourbon eller whiskey

Kryddiga kamben med blodapelsin och bourbon - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrika och juliga ribs med en kryddblandning du "rubbar" in och en glaze som du häller över i slutet. Supergott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in den på kambenen. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen på 175° ca 1 tim.
  2. Koka upp apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, ketchup, honung, soja, crèma di balsamico och ev bourbon/whiskey. Låt småputtra tills såsen tjocknat, ca 20 min.
  3. Höj ugnsvärmen till 200°. Häll hälften av glazen över revbenen så de blir helt täckta, tillaga ytterligare 10 min. Vänd och häll över resten av glazen, tillaga ytterligare 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Älgköttbullar

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies