Kryddiga färsbullar
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Kryddiga färsbullar

3.86 (7 betyg)

Rullar bullar i mängder och servera på buffén. Uppskattat av både vuxna och barn.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

80 stycken
  • 800 g nötfärs eller lammfärs eller hälften av varje
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk oregano
  • 1 dl hackade färska örter, t ex oregano, persilja, mynta, dill
  • 2 msk ketchup
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja eller smör till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen först med salt och kryddor och sedan med resten av ingredienserna till en jämn färs. Forma cirka 80 små köttbullar. Ta knappt 1 matsked till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.

  2. 2

    Bryn köttbullarna i omgångar i fettet i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter. Eller efterstek i en långpanna i mitten av ugnen i 200° ca 10 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar