Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg (1-5):
3.29 (14 betyg)

Aromatiska färsbiffar med spinskummin, oregano och persilja.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g mager lammfärs, nöt- eller fläskfärs
  • 0.5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl persilja
  • 1 dl havregryn
  • 1 stor citron, pressad saft
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala löken, vitlöken och skölj persiljan. Hacka mycket fint. Använd gärna matberedare. Blanda i havregryn, pressad citron, ägg, salt och kryddor. Låt stå och svälla någon minut. Rör om.
  2. Tillsätt färsen. Blanda snabbt till en deg. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna.
  3. Forma färsen till ganska små biffar, ca 2 per person. Stek dem till vacker färg på båda sidor. Räkna med 2 minuter per sida. Häll på de krossade tomaterna. Låt koka på svag värme några minuter.

Tips

Biffarna smakar mycket bra tillsammans med fullkornspasta, en bit bröd och en enkel råkost av mycket tunt skivad vitkål och isbergsallad samt solroskott. Pressa gärna lite citron eller apelsin över råkosten. En apelsin smakar bra som efterrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Raili Ruppi

2013-06-28

Låter gott! Skall prova i dag med älgfärs och andra kryddor ev. Söner och vänner gillar älg !!

Liknande recept

Ljummen svart bönsallad

(5)

Spagetti med grönsaker i sås

(3)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Wokad thaipotatis

(0)

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

(38)

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

(2)

Auberginesoppa med bönor

(9)

Thainudlar med ingefära

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g mager lammfärs, nöt- eller fläskfärs
  • 0.5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl persilja
  • 1 dl havregryn
  • 1 stor citron, pressad saft
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk salt

Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg (1-5):
3.29 (14 betyg)

Aromatiska färsbiffar med spinskummin, oregano och persilja.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala löken, vitlöken och skölj persiljan. Hacka mycket fint. Använd gärna matberedare. Blanda i havregryn, pressad citron, ägg, salt och kryddor. Låt stå och svälla någon minut. Rör om.
  2. Tillsätt färsen. Blanda snabbt till en deg. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna.
  3. Forma färsen till ganska små biffar, ca 2 per person. Stek dem till vacker färg på båda sidor. Räkna med 2 minuter per sida. Häll på de krossade tomaterna. Låt koka på svag värme några minuter.

Tips

Biffarna smakar mycket bra tillsammans med fullkornspasta, en bit bröd och en enkel råkost av mycket tunt skivad vitkål och isbergsallad samt solroskott. Pressa gärna lite citron eller apelsin över råkosten. En apelsin smakar bra som efterrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Raili Ruppi

2013-06-28

Låter gott! Skall prova i dag med älgfärs och andra kryddor ev. Söner och vänner gillar älg !!

Liknande recept

Ljummen svart bönsallad

(5)

Spagetti med grönsaker i sås

(3)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Wokad thaipotatis

(0)

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

(38)

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

(2)

Auberginesoppa med bönor

(9)

Thainudlar med ingefära

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies