Kryddig Laxsida med Coleslaw
  • Tid 35 min
  • Ugn 150º

Kryddig Laxsida med Coleslaw

3.67 (3 betyg)

En variant på fisk som verkligen blir läcker. Och matig med krämig coleslaw till.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
Coleslaw
  • 300 g spetskål
  • 1 helt ägg eller 2 gulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 20 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.

  2. 2

    Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, ca 15 min.

Coleslaw:

  1. 1

    Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet.

  2. 2

    Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, ris och klyftad lime.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helen

    Alldeles för mycket salt! Räcker med 1/2 tsk.

  • Cecilia

    Kommer absolut göra igen, var supergott!