Kryddig Laxsida med Coleslaw

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

En variant på fisk som verkligen blir läcker. Och matig med krämig coleslaw till.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Coleslaw
  • 300 g spetskål
  • 1 helt ägg eller 2 gulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • peppar
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 20 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, ca 15 min.

Coleslaw:

  1. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet.
  2. Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, ris och klyftad lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2016-11-30

Alldeles för mycket salt! Räcker med 1/2 tsk.

Cecilia

2016-11-08

Kommer absolut göra igen, var supergott!

Liknande recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(21)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Coleslaw
  • 300 g spetskål
  • 1 helt ägg eller 2 gulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • peppar
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 20 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, i klyftor

Kryddig Laxsida med Coleslaw

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

En variant på fisk som verkligen blir läcker. Och matig med krämig coleslaw till.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, ca 15 min.

Coleslaw:

  1. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet.
  2. Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, ris och klyftad lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2016-11-30

Alldeles för mycket salt! Räcker med 1/2 tsk.

Cecilia

2016-11-08

Kommer absolut göra igen, var supergott!

Liknande recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(21)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies