Kryddig Laxsida med Coleslaw

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

En variant på fisk som verkligen blir läcker. Och matig med krämig coleslaw till.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Coleslaw
  • 300 g spetskål
  • 1 helt ägg eller 2 gulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • peppar
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 20 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, ca 15 min.

Coleslaw:

  1. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet.
  2. Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, ris och klyftad lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2016-11-30

Alldeles för mycket salt! Räcker med 1/2 tsk.

Cecilia

2016-11-08

Kommer absolut göra igen, var supergott!

Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Bowl med sashimilax

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Coleslaw
  • 300 g spetskål
  • 1 helt ägg eller 2 gulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • peppar
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 20 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, i klyftor

Kryddig Laxsida med Coleslaw

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

En variant på fisk som verkligen blir läcker. Och matig med krämig coleslaw till.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, ca 15 min.

Coleslaw:

  1. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet.
  2. Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, ris och klyftad lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2016-11-30

Alldeles för mycket salt! Räcker med 1/2 tsk.

Cecilia

2016-11-08

Kommer absolut göra igen, var supergott!

Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies