Krossbullar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.5 dl krossat vete eller råg
  • 3.5 dl vatten
  • 2 dl kallt vatten
  • 0.5 dl vetekli
  • 1 dl lingonsylt
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl linfrö
  • 0.5 dl russin
  • 1.5 tsk salt
  • 9.5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Mät upp kross och 2/3 av vattnet i en kastrull och koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då. Blanda ner resterande kallt vatten, vetekli och lingonsylt. Låt blandningen svalna till 37°C (fingervarmt), det tar ca 30 minuter.
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av krossblandningen och rör ut jästen med den. Tillsätt resten av blandningen, linfrö, russin, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
  3. Jäs degen övertäckt 30-40 minuter.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i delar och rulla dem till längder. Skär varje längd i bitar. Rulla dem till släta bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl krossat vete eller råg
  • 3.5 dl vatten
  • 2 dl kallt vatten
  • 0.5 dl vetekli
  • 1 dl lingonsylt
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl linfrö
  • 0.5 dl russin
  • 1.5 tsk salt
  • 9.5 dl vetemjöl special

Krossbullar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp kross och 2/3 av vattnet i en kastrull och koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då. Blanda ner resterande kallt vatten, vetekli och lingonsylt. Låt blandningen svalna till 37°C (fingervarmt), det tar ca 30 minuter.
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av krossblandningen och rör ut jästen med den. Tillsätt resten av blandningen, linfrö, russin, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
  3. Jäs degen övertäckt 30-40 minuter.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i delar och rulla dem till längder. Skär varje längd i bitar. Rulla dem till släta bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies