Krämig röd curry
  • Tid 35 min

Krämig röd curry

3.86 (14 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 800 ml kokosgrädde (2 burka à 400 ml)
  • 600 g grönsaker i bitar, t ex morötter, broccoli, blomkål, sockerärtor
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, pressad saft
Till servering:
  • 600 g kycklinglår, frasigt stekta med skinn
  • jasminris, limeklyftor och koriander
  • strimlad röd chili, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt currypasta och stek 2 min till under omrörning.

  2. 2

    Häll i kokosgrädde och koka ca 10 min tills curryn tjocknat något.

  3. 3

    Lägg i de hårdare grönsakerna först som morot, blomkål, broccoli. Låt koka med ca 3 min. Lägg i de spädare grönsakerna, som sockerärtor, mot slutet.

  4. 4

    Tillsätt fisksås och limesaft. Smaka av med salt. Servera med tillbehören

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt gärna 1 mortlat citrongräs eller 2 limeblad koka med kokosgrädden för mer citrussmak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar