Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini
  • Tid 35 min

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini

2.67 (12 betyg)

Snabblagad kycklinggryta som passar perfekt till vardagsmiddagen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl ris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfilé tunnskivad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g zucchini, skalad och tärnad
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 dl vatten
  • 1.5 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl grädde
Till servering
  • sockerärter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra.

  2. 2

    Bryn zucchini, svamp och lök i en kastrull. Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt sjuda 5–10 min.

  3. 3

    Mixa såsen slät och lägg tillbaka kycklingen. Låt sjuda ytterligare 5 min. Strimla sockerärterna och toppa grytan med dem vid servering.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Mängden vatten är nu korrigerad till 4 dl. Lycka till! :)

  • Tessan

    Alldeles för mycket vatten. Liknade en soppa och var långt ifrån krämig. Måste vara fel i receptet.

  • Gabriella

    Tog bara 3 dl vatten, men det blev för mycket vätska ändå. God smak, men roligare med bitar av grönsakerna istället för att passera dem.