Krämig fisksoppsgryta

Betyg (1-5):
3.35 (17 betyg)

En inställsam och saffransdoftande fiskrätt med grädde, tomat och fänkål. Lätt att laga mycket av och bjuda många på.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 400 g tärnad djupfryst fisk
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g skivad fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl crème fraiche (15 %)
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackade färska örter, t ex dill, persilja, basilika

Gör så här

  1. Tina fisken. Fräs lök och fänkål i fettet utan att det tar färg ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, purjo, saffran och smulad buljongtärning och låt det fräsa med en liten stund. Häll i vitt vin och vatten och låt sjuda några minuter.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder. Dra av skalet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Rör ner crème fraichen. Lägg i fisken och tomaterna och sjud tills fisken precis är genomkokt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-01-09

Mycket god!!!

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxtaco

(9)

Krämig wasabisill

(6)

Couscouspanna med fisk

(37)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g tärnad djupfryst fisk
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g skivad fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl crème fraiche (15 %)
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackade färska örter, t ex dill, persilja, basilika

Krämig fisksoppsgryta

Betyg (1-5):
3.35 (17 betyg)

En inställsam och saffransdoftande fiskrätt med grädde, tomat och fänkål. Lätt att laga mycket av och bjuda många på.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken. Fräs lök och fänkål i fettet utan att det tar färg ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, purjo, saffran och smulad buljongtärning och låt det fräsa med en liten stund. Häll i vitt vin och vatten och låt sjuda några minuter.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder. Dra av skalet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Rör ner crème fraichen. Lägg i fisken och tomaterna och sjud tills fisken precis är genomkokt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-01-09

Mycket god!!!

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxtaco

(9)

Krämig wasabisill

(6)

Couscouspanna med fisk

(37)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies