Krämig chokladkaka

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Vacker kaka av choklad i en sockerkaksform med pudrat socker över.

Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 150 g margarin
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Minska värmen ca 20º om du använder en belagd form, med t ex teflon.
  2. Smält fettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma fettet. .
  3. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda ner mjölet och chokladblandningen. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda 25 min. Kakan ska fortfarande vara "gungig " i mitten när den tas ut, den stelnar när den kallnat.
  5. Strö över lite florsocker. Servera ev. med lättvispad grädde och färska jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(2)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 150 g margarin
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl

Krämig chokladkaka

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Vacker kaka av choklad i en sockerkaksform med pudrat socker över.

Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Minska värmen ca 20º om du använder en belagd form, med t ex teflon.
  2. Smält fettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma fettet. .
  3. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda ner mjölet och chokladblandningen. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda 25 min. Kakan ska fortfarande vara "gungig " i mitten när den tas ut, den stelnar när den kallnat.
  5. Strö över lite florsocker. Servera ev. med lättvispad grädde och färska jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(2)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies