Krämig chokladkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (10 betyg)

Vacker kaka av choklad i en sockerkaksform med pudrat socker över.

Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g margarin
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Minska värmen ca 20º om du använder en belagd form, med t ex teflon.
  2. Smält fettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma fettet. .
  3. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda ner mjölet och chokladblandningen. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda 25 min. Kakan ska fortfarande vara "gungig " i mitten när den tas ut, den stelnar när den kallnat.
  5. Strö över lite florsocker. Servera ev. med lättvispad grädde och färska jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-17

Hej Eva Camilla! Nej, det ska inte vara bakpulver i. Mvh/Maja, redaktör

Eva Camilla

2020-09-11

Ska det inte vara bakpulver i?

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 150 g margarin
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Krämig chokladkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (10 betyg)

Vacker kaka av choklad i en sockerkaksform med pudrat socker över.

Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Minska värmen ca 20º om du använder en belagd form, med t ex teflon.
  2. Smält fettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma fettet. .
  3. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda ner mjölet och chokladblandningen. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda 25 min. Kakan ska fortfarande vara "gungig " i mitten när den tas ut, den stelnar när den kallnat.
  5. Strö över lite florsocker. Servera ev. med lättvispad grädde och färska jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-17

Hej Eva Camilla! Nej, det ska inte vara bakpulver i. Mvh/Maja, redaktör

Eva Camilla

2020-09-11

Ska det inte vara bakpulver i?

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(13)