För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kräft-dipp Singapore style

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitkålsklyfta
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk olja
  • 3 msk ingefära, finhackad
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl äggvitor
  • 0.5 kruka koriander, plockad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Till servering:
  • 400 g kräftstjärtar eller kräftor

Gör så här

  1. 1. Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till puré. 2. Stek purén i olja någon minut så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. 3. Tillsätt chilisås och ketchup. Låt småputtra 15 min på medelhög värme.
  3. 4. Häll ner äggvitan och rör om. Koka 3–5 min. Vitan ska stelna och bli som vita trådar.
  4. 5. Lägg upp i en serveringsskål och strö över koriander och salladslök. Servera till kräftorna.

Tips

Får du sås över, servera den till grillat kött och majs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2014-09-28

Vad jag kan minnas från receptet i tidningen så var det vitlök istället för vitkål. Och det var 2 st inte 2dl äggvita. Men jag kanske kommer ihåg fel. Men god var den så jag följde receptet i tidningen

Liknande recept

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Räksalsa

(21)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Räktacos

(14)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitkålsklyfta
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk olja
  • 3 msk ingefära, finhackad
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl äggvitor
  • 0.5 kruka koriander, plockad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Till servering:
  • 400 g kräftstjärtar eller kräftor

Kräft-dipp Singapore style

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till puré. 2. Stek purén i olja någon minut så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. 3. Tillsätt chilisås och ketchup. Låt småputtra 15 min på medelhög värme.
  3. 4. Häll ner äggvitan och rör om. Koka 3–5 min. Vitan ska stelna och bli som vita trådar.
  4. 5. Lägg upp i en serveringsskål och strö över koriander och salladslök. Servera till kräftorna.

Tips

Får du sås över, servera den till grillat kött och majs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2014-09-28

Vad jag kan minnas från receptet i tidningen så var det vitlök istället för vitkål. Och det var 2 st inte 2dl äggvita. Men jag kanske kommer ihåg fel. Men god var den så jag följde receptet i tidningen

Liknande recept

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Räksalsa

(21)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Räktacos

(14)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)