
Kräft-dipp Singapore style
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitkålsklyfta
- 1 st röd chili
- 1 tsk olja
- 3 msk ingefära, finhackad
- 2 dl chilisås
- 2 dl ketchup
- 2 dl äggvitor
- 0.5 kruka koriander, plockad
- 2 salladslökar, strimlade
- Till servering:
- 400 g kräftstjärtar eller kräftor
Gör så här
- 1. Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till puré. 2. Stek purén i olja någon minut så att smakerna kommer fram ordentligt.
- 3. Tillsätt chilisås och ketchup. Låt småputtra 15 min på medelhög värme.
- 4. Häll ner äggvitan och rör om. Koka 3–5 min. Vitan ska stelna och bli som vita trådar.
- 5. Lägg upp i en serveringsskål och strö över koriander och salladslök. Servera till kräftorna.
Tips

Får du sås över, servera den till grillat kött och majs.
Liknande recept
Kräft-dipp Singapore style
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- 1. Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till puré. 2. Stek purén i olja någon minut så att smakerna kommer fram ordentligt.
- 3. Tillsätt chilisås och ketchup. Låt småputtra 15 min på medelhög värme.
- 4. Häll ner äggvitan och rör om. Koka 3–5 min. Vitan ska stelna och bli som vita trådar.
- 5. Lägg upp i en serveringsskål och strö över koriander och salladslök. Servera till kräftorna.
Tips

Får du sås över, servera den till grillat kött och majs.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-09-28
Vad jag kan minnas från receptet i tidningen så var det vitlök istället för vitkål. Och det var 2 st inte 2dl äggvita. Men jag kanske kommer ihåg fel. Men god var den så jag följde receptet i tidningen
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Patrik
2014-09-28
Vad jag kan minnas från receptet i tidningen så var det vitlök istället för vitkål. Och det var 2 st inte 2dl äggvita. Men jag kanske kommer ihåg fel. Men god var den så jag följde receptet i tidningen