
Krabbcakes med ris
Betyg (1-5):
Asiatiska bollar med sting från havet.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 4 dl ris
- 3 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 3 st krabbkött
- 2 st salladslök, strimlad
- 1 st citrongräs, finhackad
- 0.5 st röd chili, finhackad
- 0.5 st koriander, hackad
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk olja
- 0.5 st lime, klyftad
- 0.5 st sallad, plockade blad
- 1 tsk salt
Gör så här
- 1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. 2. Blanda ihop lätt uppvispat ägg med ströbröd och låt svälla ca 3 min. 3. Låt vätskan rinna av krabbköttet i ett durkslag, pressa lätt ut lite extra vätska. Blanda ner krabbkött, salladslök, citrongräs, chili, koriander i äggblandningen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Strö över och rör ihop till en jämn smet. 4. Hetta upp olja i en stekpanna och forma små biffar av smeten. Stek ca 3 min per sida. 5. Servera krabbkakorna med pressad limesaft, sallad och ris.
Servering
Var försiktig med chili om det är små barn vid bordet.
Tips

Bakpulvret ger en härlig volym i krabbkakorna men det går bra utan också
Krabbcakes med ris
Betyg (1-5):
Asiatiska bollar med sting från havet.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- 1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. 2. Blanda ihop lätt uppvispat ägg med ströbröd och låt svälla ca 3 min. 3. Låt vätskan rinna av krabbköttet i ett durkslag, pressa lätt ut lite extra vätska. Blanda ner krabbkött, salladslök, citrongräs, chili, koriander i äggblandningen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Strö över och rör ihop till en jämn smet. 4. Hetta upp olja i en stekpanna och forma små biffar av smeten. Stek ca 3 min per sida. 5. Servera krabbkakorna med pressad limesaft, sallad och ris.
Servering
Var försiktig med chili om det är små barn vid bordet.
Tips

Bakpulvret ger en härlig volym i krabbkakorna men det går bra utan också
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Nathalie
2019-07-04
Ganska smaklöst.