Krabbcakes med ris

Krabbcakes med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Asiatiska bollar med sting från havet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 4 dl ris
  • 3 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 st krabbkött
  • 2 st salladslök, strimlad
  • 1 st citrongräs, finhackad
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 0.5 st koriander, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 0.5 st lime, klyftad
  • 0.5 st sallad, plockade blad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. 2. Blanda ihop lätt uppvispat ägg med ströbröd och låt svälla ca 3 min. 3. Låt vätskan rinna av krabbköttet i ett durkslag, pressa lätt ut lite extra vätska. Blanda ner krabbkött, salladslök, citrongräs, chili, koriander i äggblandningen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Strö över och rör ihop till en jämn smet. 4. Hetta upp olja i en stekpanna och forma små biffar av smeten. Stek ca 3 min per sida. 5. Servera krabbkakorna med pressad limesaft, sallad och ris.

Servering

Var försiktig med chili om det är små barn vid bordet.

Tips

Bakpulvret ger en härlig volym i krabbkakorna men det går bra utan också

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nathalie

2019-07-04

Ganska smaklöst.

Krabbcakes med ris
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 dl ris
  • 3 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 st krabbkött
  • 2 st salladslök, strimlad
  • 1 st citrongräs, finhackad
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 0.5 st koriander, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 0.5 st lime, klyftad
  • 0.5 st sallad, plockade blad
  • 1 tsk salt

Krabbcakes med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Asiatiska bollar med sting från havet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. 1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. 2. Blanda ihop lätt uppvispat ägg med ströbröd och låt svälla ca 3 min. 3. Låt vätskan rinna av krabbköttet i ett durkslag, pressa lätt ut lite extra vätska. Blanda ner krabbkött, salladslök, citrongräs, chili, koriander i äggblandningen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Strö över och rör ihop till en jämn smet. 4. Hetta upp olja i en stekpanna och forma små biffar av smeten. Stek ca 3 min per sida. 5. Servera krabbkakorna med pressad limesaft, sallad och ris.

Servering

Var försiktig med chili om det är små barn vid bordet.

Tips

Bakpulvret ger en härlig volym i krabbkakorna men det går bra utan också

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nathalie

2019-07-04

Ganska smaklöst.