Krabbcakes med ris

Betyg (1-5):
1.5 (2 betyg)

Asiatiska bollar med sting från havet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 dl ris
  • 3 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 st krabbkött
  • 2 st salladslök, strimlad
  • 1 st citrongräs, finhackad
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 0.5 st koriander, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 0.5 st lime, klyftad
  • 0.5 st sallad, plockade blad

Gör så här

  1. 1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. 2. Blanda ihop lätt uppvispat ägg med ströbröd och låt svälla ca 3 min. 3. Låt vätskan rinna av krabbköttet i ett durkslag, pressa lätt ut lite extra vätska. Blanda ner krabbkött, salladslök, citrongräs, chili, koriander i äggblandningen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Strö över och rör ihop till en jämn smet. 4. Hetta upp olja i en stekpanna och forma små biffar av smeten. Stek ca 3 min per sida. 5. Servera krabbkakorna med pressad limesaft, sallad och ris.

Servering

Var försiktig med chili om det är små barn vid bordet.

Tips

Bakpulvret ger en härlig volym i krabbkakorna men det går bra utan också

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nathalie

2019-07-04

Ganska smaklöst.

Liknande recept

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

(10)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Grillade skaldjur med aioli

(1)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl ris
  • 3 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 st krabbkött
  • 2 st salladslök, strimlad
  • 1 st citrongräs, finhackad
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 0.5 st koriander, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 0.5 st lime, klyftad
  • 0.5 st sallad, plockade blad

Krabbcakes med ris

Betyg (1-5):
1.5 (2 betyg)

Asiatiska bollar med sting från havet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. 2. Blanda ihop lätt uppvispat ägg med ströbröd och låt svälla ca 3 min. 3. Låt vätskan rinna av krabbköttet i ett durkslag, pressa lätt ut lite extra vätska. Blanda ner krabbkött, salladslök, citrongräs, chili, koriander i äggblandningen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Strö över och rör ihop till en jämn smet. 4. Hetta upp olja i en stekpanna och forma små biffar av smeten. Stek ca 3 min per sida. 5. Servera krabbkakorna med pressad limesaft, sallad och ris.

Servering

Var försiktig med chili om det är små barn vid bordet.

Tips

Bakpulvret ger en härlig volym i krabbkakorna men det går bra utan också

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nathalie

2019-07-04

Ganska smaklöst.

Liknande recept

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

(10)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Grillade skaldjur med aioli

(1)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies