Köttgryta allt i ett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.05 (19 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötkött, benfritt, t ex bog, högrev eller grytbitar
  • 4 dl vatten
  • 3 medelstora morötter, i bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 kött- eller hönsbuljongtärning
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 8 medelstora potatisar
  • 200 g broccoli
  • 3 msk persilja, hackad
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa bort fettet och skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg ner köttbitarna i det kokande vattnet och tillsätt morötter, lök, buljongtärning, peppar och lagerblad. Sjud under lock tills köttet nästan är mjukt, 40-60 minuter.
  2. Lägg ner potatis och broccoli i grytan och sjud ytterligare ca 15 minuter. Smaka av med salt.
  3. Strö över persilja och servera med knäckebröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2020-12-13

Adderade etiopisk peppar (berbere) för att få lite fart - och lite tomat! Hurra!

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötkött, benfritt, t ex bog, högrev eller grytbitar
  • 4 dl vatten
  • 3 medelstora morötter, i bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 kött- eller hönsbuljongtärning
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 8 medelstora potatisar
  • 200 g broccoli
  • 3 msk persilja, hackad
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Köttgryta allt i ett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.05 (19 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa bort fettet och skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg ner köttbitarna i det kokande vattnet och tillsätt morötter, lök, buljongtärning, peppar och lagerblad. Sjud under lock tills köttet nästan är mjukt, 40-60 minuter.
  2. Lägg ner potatis och broccoli i grytan och sjud ytterligare ca 15 minuter. Smaka av med salt.
  3. Strö över persilja och servera med knäckebröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2020-12-13

Adderade etiopisk peppar (berbere) för att få lite fart - och lite tomat! Hurra!

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)