Köttfärssås på nytt sätt
  • Tid 30 min

Köttfärssås på nytt sätt

3 (19 betyg)

Här har vi tömt grönsakslådan!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och grovriv morötter. Hacka paprika, lök, selleri och vitlök.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttfärsen. Salta och peppra.

  3. 3

    Häll ner alla grönsaker och stek 3 min till. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré och oregano och stek ytterligare 2 min.

  4. 4

    Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jeanette

    Supergott, lade till en Chili och skvätte i Tabasco (gjorde dubbel sats) lät det stå och puttra en timme. Grönsakerna blir mjukare men smakerna kommer fram mer.

  • Jessica

    Supergod, detta är alltså en italiensk "ragu" - lite matigare och mer bastant än vanlig köttfärssås på grädde. Supersmarrigt om man föredrar köttigare smag.

  • Cecilia

    Man får dra på ordentligt med smaksättningen, smakade väldigt lite