För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg (1-5):
3.1 (21 betyg)

Här har vi tömt grönsakslådan!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • salt

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötter. Hacka paprika, lök, selleri och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttfärsen. Salta och peppra.
  3. Häll ner alla grönsaker och stek 3 min till. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré och oregano och stek ytterligare 2 min.
  4. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-09-10

Supergott, lade till en Chili och skvätte i Tabasco (gjorde dubbel sats) lät det stå och puttra en timme. Grönsakerna blir mjukare men smakerna kommer fram mer.

Jessica

2018-03-18

Supergod, detta är alltså en italiensk "ragu" - lite matigare och mer bastant än vanlig köttfärssås på grädde. Supersmarrigt om man föredrar köttigare smag.

Cecilia

2016-08-21

Man får dra på ordentligt med smaksättningen, smakade väldigt lite

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Biff rydberg med en twist

(1)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • salt

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg (1-5):
3.1 (21 betyg)

Här har vi tömt grönsakslådan!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötter. Hacka paprika, lök, selleri och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttfärsen. Salta och peppra.
  3. Häll ner alla grönsaker och stek 3 min till. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré och oregano och stek ytterligare 2 min.
  4. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-09-10

Supergott, lade till en Chili och skvätte i Tabasco (gjorde dubbel sats) lät det stå och puttra en timme. Grönsakerna blir mjukare men smakerna kommer fram mer.

Jessica

2018-03-18

Supergod, detta är alltså en italiensk "ragu" - lite matigare och mer bastant än vanlig köttfärssås på grädde. Supersmarrigt om man föredrar köttigare smag.

Cecilia

2016-08-21

Man får dra på ordentligt med smaksättningen, smakade väldigt lite

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Biff rydberg med en twist

(1)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)