Köttfärssås med bovete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.07 (56 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 3 dl helt bovete
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig.
  2. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
  3. Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10–20 min. Smaka av med salt och peppar
  4. Koka bovete enligt anvisningen på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

Tips

Prova gärna pasta gjord på bönor om ni önskar mer pastaliknande tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Quinoasallad med lammfärsburgare

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bräserad högrev med polenta

Betyg
Betyg
(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 3 dl helt bovete
  • salt och svartpeppar

Köttfärssås med bovete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.07 (56 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig.
  2. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
  3. Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10–20 min. Smaka av med salt och peppar
  4. Koka bovete enligt anvisningen på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

Tips

Prova gärna pasta gjord på bönor om ni önskar mer pastaliknande tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Quinoasallad med lammfärsburgare

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bräserad högrev med polenta

Betyg
Betyg
(1)