För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttfärssås med bovete

Betyg (1-5):
2.07 (56 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 3 dl helt bovete
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig.
  2. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
  3. Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10–20 min. Smaka av med salt och peppar
  4. Koka bovete enligt anvisningen på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

Tips

Prova gärna pasta gjord på bönor om ni önskar mer pastaliknande tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Lammstek med grön couscous

(1)

Couscousbollar med biff

(1)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)

Lammytterfilé med grönsakscouscous

(7)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(33)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 3 dl helt bovete
  • salt och svartpeppar

Köttfärssås med bovete

Betyg (1-5):
2.07 (56 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig.
  2. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
  3. Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10–20 min. Smaka av med salt och peppar
  4. Koka bovete enligt anvisningen på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

Tips

Prova gärna pasta gjord på bönor om ni önskar mer pastaliknande tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Lammstek med grön couscous

(1)

Couscousbollar med biff

(1)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)

Lammytterfilé med grönsakscouscous

(7)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(33)