Köttfärssås med ajvar och linser
  • Tid 25 min

Köttfärssås med ajvar och linser

4.43 (14 betyg)

Dryga ut din köttfärssås med rivna rotfrukter och linser. Då ”gömmer” du nyttigheterna för barnen och det blir samtidigt lite billigare. Smaksätt sedan med ajvar, den smakrika paprikasåsen från Balkan, så får du en ny smak på köttfärssåsen.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g morot, grovriven
  • 150 g palsternacka, grovriven
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 0.5 burk ajvar relish
  • 290 g kokta gröna linser på förpackning, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt palsternacka, lök och morot och stek under omrörning någon minut.

  2. 2

    Blanda i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 10 min. Servera med bulgur och toppa ev med lite persilja.

Servering

Också god att servera till din favoritpasta.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lorenz

    Så gott! MMM älskar den här typen av fattigmansmat....Påminner om barndomens "snålgrytor" som mamma lagade när det var brist i skafferiet och kylen.

  • Tove

    Gott!

  • Jasmin

    Barnen blev lite kräsna med bitarna från morot & linser, funderar på att separera köttet & mixa grönsaker & linser till nästa gång. Smaken var väldigt god!

  • Karolina

    Mycket god!