Köttfärssås med ajvar och linser

Betyg (1-5):
4.07 (28 betyg)

Dryga ut din köttfärssås med rivna rotfrukter och linser. Då ”gömmer” du nyttigheterna för barnen och det blir samtidigt lite billigare. Smaksätt sedan med ajvar, den smakrika paprikasåsen från Balkan, så får du en ny smak på köttfärssåsen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 3 dl bulgur
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g morot, grovriven
  • 150 g palsternacka, grovriven
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 175 g ajvar relish
  • 290 g kokta gröna linser på förpackning, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar
  • persilja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt palsternacka, lök och morot och stek under omrörning någon minut.
  2. Blanda i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 10 min. Servera med bulgur och toppa ev med lite persilja.

Servering

Också god att servera till din favoritpasta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-13

Hej Coline! Tack för din kommentar, vi förtydligar i receptet! Vi använde en burk på 350 g så 175 g brukar vara lagom till receptet. hälsar Elsa, webbredaktör

Côline

2019-06-09

Tyckte det blev en god rätt. Däremot var det två saker som störde mig och min man. 1) Vi förstod inte riktigt vad som menades med en halv burk ajvar. Hur mycket är det? Vi valde därmed att köpa en ajvar bruk på 510 g sammanlagt och tog därmed ca 250 g ajvar i rätten. 2) Det blev så pass starkt att vi tog i en halv burk till av crème fraiche.

Magnus

2019-01-13

Superstarkt

Lorenz

2018-03-18

Så gott! MMM älskar den här typen av fattigmansmat....Påminner om barndomens "snålgrytor" som mamma lagade när det var brist i skafferiet och kylen.

Tove

2018-01-24

Gott!

Jasmin

2018-01-21

Barnen blev lite kräsna med bitarna från morot & linser, funderar på att separera köttet & mixa grönsaker & linser till nästa gång. Smaken var väldigt god!

Karolina

2018-01-03

Mycket god!

Liknande recept

Tofu Tikka

(8)

Zucchinifritters med bulgursallad

(6)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(9)

Minestronesoppa med linser

(7)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 3 dl bulgur
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g morot, grovriven
  • 150 g palsternacka, grovriven
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 175 g ajvar relish
  • 290 g kokta gröna linser på förpackning, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar
  • persilja

Köttfärssås med ajvar och linser

Betyg (1-5):
4.07 (28 betyg)

Dryga ut din köttfärssås med rivna rotfrukter och linser. Då ”gömmer” du nyttigheterna för barnen och det blir samtidigt lite billigare. Smaksätt sedan med ajvar, den smakrika paprikasåsen från Balkan, så får du en ny smak på köttfärssåsen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt palsternacka, lök och morot och stek under omrörning någon minut.
  2. Blanda i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 10 min. Servera med bulgur och toppa ev med lite persilja.

Servering

Också god att servera till din favoritpasta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-13

Hej Coline! Tack för din kommentar, vi förtydligar i receptet! Vi använde en burk på 350 g så 175 g brukar vara lagom till receptet. hälsar Elsa, webbredaktör

Côline

2019-06-09

Tyckte det blev en god rätt. Däremot var det två saker som störde mig och min man. 1) Vi förstod inte riktigt vad som menades med en halv burk ajvar. Hur mycket är det? Vi valde därmed att köpa en ajvar bruk på 510 g sammanlagt och tog därmed ca 250 g ajvar i rätten. 2) Det blev så pass starkt att vi tog i en halv burk till av crème fraiche.

Magnus

2019-01-13

Superstarkt

Lorenz

2018-03-18

Så gott! MMM älskar den här typen av fattigmansmat....Påminner om barndomens "snålgrytor" som mamma lagade när det var brist i skafferiet och kylen.

Tove

2018-01-24

Gott!

Jasmin

2018-01-21

Barnen blev lite kräsna med bitarna från morot & linser, funderar på att separera köttet & mixa grönsaker & linser till nästa gång. Smaken var väldigt god!

Karolina

2018-01-03

Mycket god!

Liknande recept

Tofu Tikka

(8)

Zucchinifritters med bulgursallad

(6)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(9)

Minestronesoppa med linser

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies