Köttfärspaj med västerbottensost
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Köttfärspaj med västerbottensost

2.92 (52 betyg)

Den här pajen lyfts verkligen av den fantastiska vällagrade osten. Dela upp i trekanter till plockmat och buffé eller laga i små portionsformar till en mindre middag.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl majsmjöl
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 krm salt
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör, till stekning och ugnsform
  • 300 g nötfärs
  • 2 tärnad tomater
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 2 skivade salladslökar, eller motsvarande mängd purjolök
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 2 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 3 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ut majsmjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken, smör och salt i en kastrull. Vispa ner mjölblandningen. Koka på svag värme någon minut tills det tjocknar till en gröt.

  2. 2

    Fräs löken i smör i en annan kastrull 2-3 minuter. Öka värmen, bryn köttfärsen. Rör ner tomater, ost och salladslök. Krydda med timjan, koriander, salt, socker och svartpeppar. Spara lite timjan och koriander till garnering.

  3. 3

    Platta ut 2/3 av majsdegen i en lättsmord ugnsform med löstagbar kant. Ta hjälp av lite majsmjöl. Lägg på köttfärsfyllningen och täck med resten av degen som ett lock.

  4. 4

    Grädda pajen i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Garnera med lite timjan och koriander.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christel

    Barnen älskade den!

  • Carina

    Supergod verkligen! Jag tog honung istf för socker, lite nyttigare och snåla inte med koriandern. Dessutom behövde jag ganska mycket majsmjöl till utbakningen. =)

  • Sabina

    Verkar kanongott:)