Köttbullar med stuvad pasta

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Klassiska köttbullar med stuvad pasta penne och sockerärtor.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 500 g pasta
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 liten riven gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 100 g strimlade sockerärtor
  • Stuvning:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt det svälla någon minut. Tillsätt lök, ägg och färs. Salta, peppra och blanda ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten och rulla runda köttbullar.

Stuvning

  1. Smält smöret till stuvningen i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om cirka 5 minuter.
  3. Vänd ner pastan och sockerärtorna i stuvningen och rör om, späd eventuellt med lite mjölk om den är för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2014-04-15

Jag rekommenderar mjölkstuvade makaroner, det är mycket godare,tycker vi och barnbarnet! Lägg en klick margarin i grytan, låt det smälta häll i 1 liter mjölk samt cirka 5 dl makaroner, låt det sjuda till makaronerna är mjuka.Späd med ev. mer mjölk om det blir för tjockt

bella

2013-11-25

denna receptet tyckte jag om och jag har provat den och smakat på det känns så gott det känns också något som är helt mjukt och svulet som ett öga i alla fall.!!!

Britta/webbredaktionen

2013-08-19

Det är viktigt att ströbrödet och mjölken får svälla så att det inte är för blött.

Julia

2013-01-25

Hur sjutton gubbar fick ni köttbullarna till bullar? Blev ju bara en lös sörja med alldeles för mycket löksmak... Fel i recept?

Britta/Webbredaktionen

2013-01-22

Det behöver inte vara några ägg i köttbullarna. Ströbrödet fungerar som bindemedel.

Natalie

2013-01-21

Har jag missat äggen eller står de med i receptet?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås - Coop

(195)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(22)

Pasta med bacon och blomkål - Coop

(7)

Risoni med svamp och parmesan - Coop

(22)

Docentens dillpasta - Coop

(6)

Ädelostpasta med skinka och päron - Coop

(1)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping - Coop

(5)

Lady och Lufsenpasta - Coop

(14)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 500 g pasta
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 liten riven gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 100 g strimlade sockerärtor
  • Stuvning:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 svartpeppar

Köttbullar med stuvad pasta

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Klassiska köttbullar med stuvad pasta penne och sockerärtor.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt det svälla någon minut. Tillsätt lök, ägg och färs. Salta, peppra och blanda ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten och rulla runda köttbullar.

Stuvning

  1. Smält smöret till stuvningen i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om cirka 5 minuter.
  3. Vänd ner pastan och sockerärtorna i stuvningen och rör om, späd eventuellt med lite mjölk om den är för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2014-04-15

Jag rekommenderar mjölkstuvade makaroner, det är mycket godare,tycker vi och barnbarnet! Lägg en klick margarin i grytan, låt det smälta häll i 1 liter mjölk samt cirka 5 dl makaroner, låt det sjuda till makaronerna är mjuka.Späd med ev. mer mjölk om det blir för tjockt

bella

2013-11-25

denna receptet tyckte jag om och jag har provat den och smakat på det känns så gott det känns också något som är helt mjukt och svulet som ett öga i alla fall.!!!

Britta/webbredaktionen

2013-08-19

Det är viktigt att ströbrödet och mjölken får svälla så att det inte är för blött.

Julia

2013-01-25

Hur sjutton gubbar fick ni köttbullarna till bullar? Blev ju bara en lös sörja med alldeles för mycket löksmak... Fel i recept?

Britta/Webbredaktionen

2013-01-22

Det behöver inte vara några ägg i köttbullarna. Ströbrödet fungerar som bindemedel.

Natalie

2013-01-21

Har jag missat äggen eller står de med i receptet?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås - Coop

(195)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(22)

Pasta med bacon och blomkål - Coop

(7)

Risoni med svamp och parmesan - Coop

(22)

Docentens dillpasta - Coop

(6)

Ädelostpasta med skinka och päron - Coop

(1)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping - Coop

(5)

Lady och Lufsenpasta - Coop

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies