Köttbullar half and half med spaghetti och tomatsås - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
2.9 (41 betyg)

Köttbullar med hälften aubergine och bönor och hälften färs. Serveras med en smakrik tomatsås och spagetti. Perfekt för barnfamiljen som vill gömma grönsakerna! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 400 g spagetti
  • Köttbullar
  • 300 g aubergine
  • 410 g kidneybönor, avsköljda (på burk)
  • 250 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl rostad lök
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Köttbullar: Skala och riv auberginen grovt. Salta, blanda om och krama ur så mycket vätska som möjligt. Mosa bönorna och blanda med auberginen och resten av ingredienserna.
  2. Blöt händerna och forma smeten till runda bollar. Stek i het panna med olja till dess de fått fin färg och är genomstekta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Tomatsås:

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, citronskal (endast det gula), citronsaft, honung och salt. Låt såsen sjuda ca 5 min. Häll såsen över köttbullarna och servera med pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2019-11-02

Mycket gott! Självklart smakar det lite aubergine och bönor. Färsen var lätt att arbeta med hela vägen, från rullning till stekning. Jag rev hela auberginen (krama ur den noga!), inklusive skal. Det går bra. Ett annat tips är att mixa bönorna och inte bara mosa dem, så håller bullarna ihop bättre. Jag har haft problem med det tidigare i något annat recept.

Madelene

2019-10-23

Supergoda, mycket godare än traditionella köttbullar! Dock svåra att hålla ihop men vad gör det när smaken är så bra.

Lena

2019-10-20

Gör dem för fjärde gången på kort tid. Fantastiskt goda och saftiga, har testat blandfärs, lammfärs och nötfärs och allt har funkat lika bra.

Gunilla

2019-10-18

Konstig konsistens och smak, inte alls någon höjdare. Om man ska dryga ut köttfärsen är det nog bättre att välja något annat än aubergine och kidneybönor.

Sabrina

2019-10-07

Mycket god smak! Blev överraskad av citronen i tomatsåsen, riktigt gott. Mina köttbullar höll ihop, jag hade t.o.m aubergine skalet i och det funkade jättebra. Vi kommer att göra om detta.

Coop

2019-09-30

Hej Nina! Till detta recept ska aubergineskalen inte användas, men om du vill kan de friteras och användas som tillbehör istället för att slängas. Lycka till i köket!

Mona K

2019-09-28

Ha ha ha ... såg intressant ut på tv-reklamen 😛 men stort tack, alla ni som kommenterat .. detta recept kastar jag innan jag testar 😂

Emma

2019-09-26

Omöjligt att få dem att hålla ihop vid stekning.

Lena Rosen

2019-09-24

Köttbullarna som jag lagade smakade inte så mycket.När jag granskade receptet jag fick hem med varorna så saknas det 1 msk fisksås vilket jag senare såg här på hemsidan och hörde på reklamen på tv.Synd att det står fel i receptbladet.

Maria

2019-09-23

Köttbullarna blev inte goda vill jag lova, mjölig konsistens. Kändes som att man åt dom råa.

Nina

2019-09-21

Vad gör man av aubergineskalet, kastar..?

Linda

2019-09-16

Inte så goda köttbullar, tomatsåsen blev dock god

Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(41)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(68)

Minestronesoppa med linser

(45)

Lingonmarinerad fläskkarré

(16)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(49)

Pasta med rotsaker och linser

(22)

Couscouspanna med fisk

(25)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g spagetti
  • Köttbullar
  • 300 g aubergine
  • 410 g kidneybönor, avsköljda (på burk)
  • 250 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl rostad lök
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Köttbullar half and half med spaghetti och tomatsås - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
2.9 (41 betyg)

Köttbullar med hälften aubergine och bönor och hälften färs. Serveras med en smakrik tomatsås och spagetti. Perfekt för barnfamiljen som vill gömma grönsakerna! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Köttbullar: Skala och riv auberginen grovt. Salta, blanda om och krama ur så mycket vätska som möjligt. Mosa bönorna och blanda med auberginen och resten av ingredienserna.
  2. Blöt händerna och forma smeten till runda bollar. Stek i het panna med olja till dess de fått fin färg och är genomstekta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Tomatsås:

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, citronskal (endast det gula), citronsaft, honung och salt. Låt såsen sjuda ca 5 min. Häll såsen över köttbullarna och servera med pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2019-11-02

Mycket gott! Självklart smakar det lite aubergine och bönor. Färsen var lätt att arbeta med hela vägen, från rullning till stekning. Jag rev hela auberginen (krama ur den noga!), inklusive skal. Det går bra. Ett annat tips är att mixa bönorna och inte bara mosa dem, så håller bullarna ihop bättre. Jag har haft problem med det tidigare i något annat recept.

Madelene

2019-10-23

Supergoda, mycket godare än traditionella köttbullar! Dock svåra att hålla ihop men vad gör det när smaken är så bra.

Lena

2019-10-20

Gör dem för fjärde gången på kort tid. Fantastiskt goda och saftiga, har testat blandfärs, lammfärs och nötfärs och allt har funkat lika bra.

Gunilla

2019-10-18

Konstig konsistens och smak, inte alls någon höjdare. Om man ska dryga ut köttfärsen är det nog bättre att välja något annat än aubergine och kidneybönor.

Sabrina

2019-10-07

Mycket god smak! Blev överraskad av citronen i tomatsåsen, riktigt gott. Mina köttbullar höll ihop, jag hade t.o.m aubergine skalet i och det funkade jättebra. Vi kommer att göra om detta.

Coop

2019-09-30

Hej Nina! Till detta recept ska aubergineskalen inte användas, men om du vill kan de friteras och användas som tillbehör istället för att slängas. Lycka till i köket!

Mona K

2019-09-28

Ha ha ha ... såg intressant ut på tv-reklamen 😛 men stort tack, alla ni som kommenterat .. detta recept kastar jag innan jag testar 😂

Emma

2019-09-26

Omöjligt att få dem att hålla ihop vid stekning.

Lena Rosen

2019-09-24

Köttbullarna som jag lagade smakade inte så mycket.När jag granskade receptet jag fick hem med varorna så saknas det 1 msk fisksås vilket jag senare såg här på hemsidan och hörde på reklamen på tv.Synd att det står fel i receptbladet.

Maria

2019-09-23

Köttbullarna blev inte goda vill jag lova, mjölig konsistens. Kändes som att man åt dom råa.

Nina

2019-09-21

Vad gör man av aubergineskalet, kastar..?

Linda

2019-09-16

Inte så goda köttbullar, tomatsåsen blev dock god

Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(41)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(68)

Minestronesoppa med linser

(45)

Lingonmarinerad fläskkarré

(16)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(49)

Pasta med rotsaker och linser

(22)

Couscouspanna med fisk

(25)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies