Korv i kopp
  • Tid 30 min

Korv i kopp

0 (0 betyg)

”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g morötter
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • salt och peppar
Till servering
  • riven pepparrot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.

  2. 2

    Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.

  3. 3

    Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.

  4. 4

    Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 min tills rotsakerna nästan är mjuka.

  5. 5

    Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan minska mängden kålrot och fylla på med andra goda rotfrukter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar