Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad
Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad
  • Tid 30 min + tid att marinera

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

3 (2 betyg)

Inte övertygad tofufantast? Då ska du testa de här spetten med koreanska smaker. Urgoda! Recept av: Gustav Johansson

  • Tillagningstid 30 min + tid att marinera
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fast tofu
Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.

  2. 2

    Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.

  3. 3

    Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.

  4. 4

    Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. 1

    Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar