Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Inte övertygad tofufantast? Då ska du testa de här spetten med koreanska smaker. Urgoda! Recept av: Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Inte övertygad tofufantast? Då ska du testa de här spetten med koreanska smaker. Urgoda! Recept av: Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies