
Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad
Betyg (1-5):
Inte övertygad tofufantast? Då ska du testa de här spetten med koreanska smaker. Urgoda! Recept av: Gustav Johansson
Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 400 g fast tofu
- Koreansk bbq-marinad
- 1 dl japansk soja
- 3 msk strösocker
- 1 msk finhackad färsk ingefära
- 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
- 0.5 tsk chiliflakes
- Till servering
- 0.5 dl sesamfrön
- 1 salladshuvud, plockade blad
- 100 g kimchi
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
- 1 lime, i klyftor
- kokt ris för 4 personer
- syrlig rödlök
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
- Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
- Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
- Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.
Syrlig rödlök
- Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.
Liknande recept
Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad
Betyg (1-5):
Inte övertygad tofufantast? Då ska du testa de här spetten med koreanska smaker. Urgoda! Recept av: Gustav Johansson
Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
- Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
- Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
- Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.
Syrlig rödlök
- Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!