Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Inte övertygad tofufantast? Då ska du testa de här spetten med koreanska smaker. Urgoda! Recept av: Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(5)

Sallad caprese

(17)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Kokta kräftor

(57)

Krämig wasabisill

(6)

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

(9)

Julskinka med grönt täcke

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Inte övertygad tofufantast? Då ska du testa de här spetten med koreanska smaker. Urgoda! Recept av: Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(5)

Sallad caprese

(17)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Kokta kräftor

(57)

Krämig wasabisill

(6)

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

(9)

Julskinka med grönt täcke

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies