Konstnärens fruktpaj

Betyg (1-5):
3.82 (22 betyg)

Citronpaj med choklad och glaserade frukter är en fröjd för ögat såväl som för smaklökarna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 ägg, endast vitan
  • Citronkräm:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 msk majsena
  • 2 msk socker
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • Pensling:
  • 75 g blockchoklad
  • Garnering:
  • 3 bananer
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl ljus gelé

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.

Citronkräm

  1. Gör citronkrämen under tiden. Blanda äggula, Maizena, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.
  2. Tryck ut degen i en pajform med låg kant, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv blockchokladen grovt över det varma pajskalet. Pensla ut chokladen så att den täcker skalet. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet. Lägg på skivad frukt. Smält geléen och pensla över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop redaktör

2017-04-25

Till Jessica: Ja, det är vit blockchoklad som används.

Jessica

2017-04-22

Är det vit blockchoklad som används? På bilden är ju pajen ljus.

Hanna webbredaktör

2017-01-03

Till Helen: Du har gjort allt rätt! Den ska vara hård.

Helen

2016-12-24

Blev hård när blockchokladen stelnade. Gjorde jag nått fel. Annars god.

Eva Nilsson

2015-10-10

Mycket GOD!!!

Helene Gabriel

2014-02-28

jag är mycket nöjd med massa recept så man kan varjerar med lagning.

Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Banoffee-paj

(83)

Chokladtoppar

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)
13 st
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 ägg, endast vitan
  • Citronkräm:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 msk majsena
  • 2 msk socker
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • Pensling:
  • 75 g blockchoklad
  • Garnering:
  • 3 bananer
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl ljus gelé

Konstnärens fruktpaj

Betyg (1-5):
3.82 (22 betyg)

Citronpaj med choklad och glaserade frukter är en fröjd för ögat såväl som för smaklökarna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.

Citronkräm

  1. Gör citronkrämen under tiden. Blanda äggula, Maizena, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.
  2. Tryck ut degen i en pajform med låg kant, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv blockchokladen grovt över det varma pajskalet. Pensla ut chokladen så att den täcker skalet. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet. Lägg på skivad frukt. Smält geléen och pensla över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop redaktör

2017-04-25

Till Jessica: Ja, det är vit blockchoklad som används.

Jessica

2017-04-22

Är det vit blockchoklad som används? På bilden är ju pajen ljus.

Hanna webbredaktör

2017-01-03

Till Helen: Du har gjort allt rätt! Den ska vara hård.

Helen

2016-12-24

Blev hård när blockchokladen stelnade. Gjorde jag nått fel. Annars god.

Eva Nilsson

2015-10-10

Mycket GOD!!!

Helene Gabriel

2014-02-28

jag är mycket nöjd med massa recept så man kan varjerar med lagning.

Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Banoffee-paj

(83)

Chokladtoppar

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies