Kokostoppar med apelsin och choklad
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Kokostoppar med apelsin och choklad

0 (0 betyg)

De är verkligen maffiga dessa lättbakade, stora kokostoppar med smak av apelsin. Doppa kokostoppen i smält choklad och strö över ett fint strössel så blir de rent av lyxiga!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 stycken
  • 200 g kokosflingor
  • 50 g smör, smält
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
Topping:
  • 100 g mörk choklad
  • strössel, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör (vispa inte) ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och finrivet apelsinskal (endast det orange). Låt vila ca 15 min.

  2. 2

    Skeda ut toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma ev till dem med blöta fingrar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.

  3. 3

    Smält chokladen varsamt i vattenbad och doppa kokostopparna. Strö över strössel och låt stelna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar