Kokostoppar med apelsin och choklad

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

De är verkligen maffiga dessa lättbakade, stora kokostoppar med smak av apelsin. Doppa kokostoppen i smält choklad och strö över ett fint strössel så blir de rent av lyxiga!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 200 g kokosflingor
  • 50 g smör, smält
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad
  • strössel, till garnering

Gör så här

  1. Rör (vispa inte) ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och finrivet apelsinskal (endast det orange). Låt vila ca 15 min.
  2. Skeda ut toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma ev till dem med blöta fingrar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  3. Smält chokladen varsamt i vattenbad och doppa kokostopparna. Strö över strössel och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Lotta Lundgren - Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten

(10)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Citrusflarn

(4)

Vit chokladtryffel

(35)

Bananchips och honungstryffel

(0)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 200 g kokosflingor
  • 50 g smör, smält
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad
  • strössel, till garnering

Kokostoppar med apelsin och choklad

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

De är verkligen maffiga dessa lättbakade, stora kokostoppar med smak av apelsin. Doppa kokostoppen i smält choklad och strö över ett fint strössel så blir de rent av lyxiga!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör (vispa inte) ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och finrivet apelsinskal (endast det orange). Låt vila ca 15 min.
  2. Skeda ut toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma ev till dem med blöta fingrar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  3. Smält chokladen varsamt i vattenbad och doppa kokostopparna. Strö över strössel och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Lotta Lundgren - Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten

(10)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Citrusflarn

(4)

Vit chokladtryffel

(35)

Bananchips och honungstryffel

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies