Kokospannkakor med sesampicklad kålsallad

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Matiga och glutenfria pannkakor gjorda på kokosmjölk. De serveras med en kålsallad som smaksätts med en 1-2-3-lag och lite sesamolja.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 ägg
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 100 g färska böngroddar
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • Kålsallad:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 400 g Coleslaw-mix
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Dryckestips:
  • 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri

Gör så här

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, majsmjöl och salt. Låt smeten vila ca 5 min innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ¾ dl smet i pannan, strö över lite böngroddar och ev sesamfrön, stek 2-3 min och vänd sedan plätten. Stek 2-3 min till. Gör likadant med resten av smeten.

Kålsallad:

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner coleslawmixen, sesamolja och salt. Servera kålsalladen till plättarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2019-03-21

Jag använde Änglamark kokosmjölk och den var så tjock att jag var tvungen att späda med ganska mycket vatten för att få en bra konsistens på smeten. Då fick jag lov att sätta till ett ägg extra för att binda ihop. Gott blev det i alla fall!

Petra

2019-01-14

Lyxfälla;-) Vi provade också med sylt och glass, supergott!

Liknande recept

Pasta vongole - Coop

(10)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 ägg
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 100 g färska böngroddar
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • Kålsallad:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 400 g Coleslaw-mix
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Dryckestips:
  • 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri

Kokospannkakor med sesampicklad kålsallad

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Matiga och glutenfria pannkakor gjorda på kokosmjölk. De serveras med en kålsallad som smaksätts med en 1-2-3-lag och lite sesamolja.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, majsmjöl och salt. Låt smeten vila ca 5 min innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ¾ dl smet i pannan, strö över lite böngroddar och ev sesamfrön, stek 2-3 min och vänd sedan plätten. Stek 2-3 min till. Gör likadant med resten av smeten.

Kålsallad:

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner coleslawmixen, sesamolja och salt. Servera kålsalladen till plättarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2019-03-21

Jag använde Änglamark kokosmjölk och den var så tjock att jag var tvungen att späda med ganska mycket vatten för att få en bra konsistens på smeten. Då fick jag lov att sätta till ett ägg extra för att binda ihop. Gott blev det i alla fall!

Petra

2019-01-14

Lyxfälla;-) Vi provade också med sylt och glass, supergott!

Liknande recept

Pasta vongole - Coop

(10)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies