Kokosglass med frukt i lime

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 2 msk kokosflingor
  • 6 dl skivad frukt, t ex ananas, kiwi, mango, banan, äpple
  • eller päron, skalade
  • 2 msk smör
  • 1 msk brun farin
  • 1 lime, saft och rivet skal

Gör så här

  1. Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
  2. Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
  3. Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka

(161)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Päronmuffins

(2)

Bananplättar med kokos

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 2 msk kokosflingor
  • 6 dl skivad frukt, t ex ananas, kiwi, mango, banan, äpple
  • eller päron, skalade
  • 2 msk smör
  • 1 msk brun farin
  • 1 lime, saft och rivet skal

Kokosglass med frukt i lime

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
  2. Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
  3. Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka

(161)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Päronmuffins

(2)

Bananplättar med kokos

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies