Kokoscrêpes med varm jordnötssås

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Smaskiga efterrättscrêpes toppade med bär och kokosflingor serveras med en varm jordnötssås.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crêpessmet:
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk, ej lätt
  • 3 ägg
  • 2 msk smält smör
  • Jordnötssås:
  • 1.5 dl krossade salta jordnötter
  • 1 dl socker
  • 2 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Rosta kokosflingorna i het panna utan fett tills de fått lite färg. Vispa ihop dem med resten av ingredienserna till crêpesen till en slät smet. Grädda små tunna pannkakor. Vik dem och lägg på ett varmt fat.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka kraftigt tills den tjocknat något, 4-5 minuter. Rör om då och då.
  3. Ringla den ljumma såsen över crêpesen.

Servering

Servera eventuellt med glass och frukt eller bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-05-09

Till UlrikAT: Lägg till en klick smör i sockret och se om den tjocknar. Lycka till! :)

UlrikAT

2018-04-23

Såsen tjocknar inte. Kokar med laktosfri vispgrädde. Testat med matlagningsgrädde också.

Liknande recept

Grekisk dessertbägare

(0)

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

(7)
8 st
  • Crêpessmet:
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk, ej lätt
  • 3 ägg
  • 2 msk smält smör
  • Jordnötssås:
  • 1.5 dl krossade salta jordnötter
  • 1 dl socker
  • 2 dl mellangrädde

Kokoscrêpes med varm jordnötssås

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Smaskiga efterrättscrêpes toppade med bär och kokosflingor serveras med en varm jordnötssås.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta kokosflingorna i het panna utan fett tills de fått lite färg. Vispa ihop dem med resten av ingredienserna till crêpesen till en slät smet. Grädda små tunna pannkakor. Vik dem och lägg på ett varmt fat.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka kraftigt tills den tjocknat något, 4-5 minuter. Rör om då och då.
  3. Ringla den ljumma såsen över crêpesen.

Servering

Servera eventuellt med glass och frukt eller bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-05-09

Till UlrikAT: Lägg till en klick smör i sockret och se om den tjocknar. Lycka till! :)

UlrikAT

2018-04-23

Såsen tjocknar inte. Kokar med laktosfri vispgrädde. Testat med matlagningsgrädde också.

Liknande recept

Grekisk dessertbägare

(0)

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies